Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χειροκροτάει, Μιχάλη;

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χειροκροτάει, Μιχάλη;

«Περνούν αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος». Αυτό είπε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και την επόμενη ημέρα αποφάσισε να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και να τα αντικαταστήσει με πεζές περιπολίες, που θα ενισχύονται κάποιες φορές από μηχανές της ομάδας Δράση και άλλες από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια της ΕΛΑΣ. Προφανώς στα Εξάρχεια δεν χειροκρότησαν τους ματατζήδες του Μ. Χρυσοχοΐδη. Λέτε όμως να τους χειροκροτήσουν στο Κουκάκι; Η ουσία είναι ότι ο υπουργός αρέσκεται στις εντυπωσιακές αρλούμπες που προκαλούν την κοινή νοημοσύνη. Η αλήστου μνήμης δήλωσή του «δεν διάβασα το μνημόνιο» που ψήφισε είχε αποτέλεσμα από τότε να μην τον ξαναστείλει ποτέ ο λαός στη Βουλή. Και αν δεν ήταν ο φιλεύσπλαχνος Μητσοτάκης, θα έμενε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Τι άλλο περιμένει για να παραιτηθεί;

Ούτε να δει ούτε να ακούσει θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υφυπουργό του Λευτέρη Αυγενάκη. Την πρώτη φορά που ο Γιώργος Γεραπετρίτης πήγε στην Ελβετία ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτούσε τους δημοσιογράφους ποιους θα πάρει μαζί του και ποιους θα δει εκεί. Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη προσπαθούσε (σαν τον Μητσάρα) να χωθεί πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη για να είναι μέσα στο πλάνο της φωτογραφίας. Οι δε υπεύθυνοι του Μαξίμου προσπαθούσαν να βρουν φωτογραφίες που δεν είναι μέσα ο Λ. Αυγενάκης! Το ερώτημα που θέτουν οι φιλικοί στο Μαξίμου δημοσιογράφοι είναι «μα γιατί δεν παραιτείται; Τι άλλο περιμένει;». Ξεχνούν όμως ότι ο Λ. Αυγενάκης ήταν ο πρώτος που υπέγραψε υπέρ του Μητσοτάκη όταν διεκδικούσε την ηγεσία, ενώ είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στο αποτυχημένο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Υπουργοί άλλαξαν το «Μαζί»

Από χίλια κύματα πέρασε η βαθμολόγηση των υπουργών από το Μαξίμου. Το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί» που στήθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο αποδείχθηκε ότι βόλευε μόνο τον… ίδιο – άντε και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη που έχει τη συνευθύνη και το επιτηρεί. Οι υπουργοί ήταν έξαλλοι καθώς το σύστημα ήταν δύσχρηστο και έχαναν πολύ χρόνο κάθε μέρα για να συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο. Οταν οι γκρίνιες έφτασαν στον πρωθυπουργό αποφασίστηκε να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις. Ετσι έγινε αναδιαμόρφωση του ερωτηματολογίου και αλλαγές για να γίνει φιλικό στον χρήστη υπουργό. Πάντως και τώρα οι γκρίνιες συνεχίζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter