Η διαπλοκή στο κατάστρωμα του «Noor1», στο Documento που κυκλοφορεί – Mαζί το HOT DOC, το Docville και το βιβλίο «Ευρώπη σκοτεινή Ήπειρος ξανά»

Η διαπλοκή στο κατάστρωμα του «Noor1», στο Documento που κυκλοφορεί – Mαζί το HOT DOC, το Docville και το βιβλίο «Ευρώπη σκοτεινή Ήπειρος ξανά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σκιώδης αρχηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Η διαπλοκή στο κατάστρωμα του «Noor1». Η offshore του κατηγορούμενου για το ναρκόπλοιο εγγυητής στα δάνεια των φιλικών ΜΜΕ. Έσβησαν από έγγραφα που πήγαν στη Βουλή τα στοιχεία του εξ απορρήτων Ν. Συντυχάκη.

-Χαράλαμπος Αθανασίου: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προώθθησε αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών με ψυχικό νόσο. Αποφάσισε κόντρα στην εισήγηση του Συμβουλίου Χαρίτων που ζητούσε τον εγκλεισμό του εμπόρου ναρκωτικών σε δημόσιο ψυχιατρείο.

-Αναστασία Σιώμου: Θαύμα! Η ίδια δικαστής δικάζει συνεχώς το Documento.

-Δημήτρης Παπαδημούλης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δεξιά γερμανοκρατία». Συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Δημήτρης Πλουμπίδης: «Οι ασθενείς μου ήταν μεγάλο σχολείο στη ζωή». Συνέντευξη με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Νάσος Ηλιόπουλος: « Μπούχτισαν οι Αθηναίοι με τους γόνους της αριστοκρατίας». Συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ.

-Παύλος Γερουλάνος: « Ναι στη συνεργασία, όχι στη συναλλαγή». Συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

-Ασφαλιστικό: Έρχεται νέο ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους.

-Η θυγατρική της Novartis σε καρτέλ φαρμάκου στις ΗΠΑ.

-ΗΠΑ VS ΚΙΝΑ: Οι κίνδυνοι πίσω από τον εμπορικό πόλεμο.

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο – 40 χρόνια στον βούρκο, στο HOT DOC 

Πριν από 40 χρόνια (σεζόν 1979-80) το ελληνικό ποδόσφαιρο περνούσε εν μέσω πανηγυρισμών σε καθαρά επαγγελματικά πρότυπα με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ποιο ποιοτικό. Τέσσερις δεκαετίες μετά, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα βουλιάζει στη διαφθορά, απαξιωμένο από εχθρούς και φίλους. Το «επετειακό» HΟΤ DOC καταγράφει το παρασκήνιο τεσσάρων δεκαετιών, γεμάτων από μπράβους, ξυλοδαρμούς, τρομοκρατία, βία, ανίερες συμμαχίες, λυκοφιλίες, τραγωδίες, ελάχιστα θετικά και πολλές… χαμένες ευκαιρίες…

Ντον Ρόσα, ο δεύτερος μπαμπάς του Ντόναλντ Ντακ, στο Docville

-Ο Ντον Ρόσα, ο σημαντικότερος διάδοχος του Καρλ Μπαρκς και δημιουργός των πιο εμβληματικών από τη δεκαετία του ’80 ιστοριών της περίφημης οικογένειας Ντακ τα τελευταία χρόνια, μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη.

-Η Αφροδίτη Ερμίδη βρέθηκε στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα, όπου παρακολούθησε τη συγκλονιστική παράσταση που έδωσαν δύο ομάδες κρατουμένων, στο πλαίσιο της δράσης «Θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για κρατουμένους» που υλοποιεί το Εθνικό Θέατρο.

-Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης διατρέχει το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με αφορμή την προβολή στις αίθουσες του ντοκιμαντέρ της Μαργκαρέτε φον Τρότα «Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας», με θέμα τη ζωή του κορυφαίου σκηνοθέτη.

-Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, προσκεκλημένος στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο Γάλλος συγγραφέας Ερίκ Βιγιάρ συνομίλησε με την Μαρίνα Αγγελάκη με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του «14η Ιουλίου» (Εκδόσεις Πόλις).

-Με αφορμή την έκθεση «Πέντε ζωγράφοι στην Υδρα» η διευθύντριά του Ιστορικού Αρχείο – Μουσείου Υδρας, Ντίνα Αδαμοπούλου συζητά με την Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο Γερμανός καθηγητής Ανθρωπολογίας Κρίστοφ Βουλφ συνομιλεί με την Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του στα ελληνικά «Ανθρωπολογία: Ιστορία – Πολιτισμός – Φιλοσοφία» (Εκδόσεις Πεδίο).

-Η Ηλέκτρα Ζαργάνη βρέθηκε στη Δημοτική Ψαραγορά της Αίγινας όπου συνάντησε την Ιωάννα Σώρρου, ιδιοκτήτρια ενός από τα παλαιότερα ιχθυοπωλεία του νησιού.

-Big Bang Μουσική στη Στέγη: Το πιο περιπετειώδες μουσικό φεστιβάλ για νεανικό κοινό κάνει στάση στην Ελλάδα και ο Σπύρος Οικόπουλος έχει το ρεπορτάζ.

-Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Ματζιάρης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη ζωή και το θέατρο.

«Ευρώπη σκοτεινή Ήπειρος ξανά», μια μοναδική προσφορά 

Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές και με ένα από τα κυρίαρχα ζητούμενα να είναι η ανάσχεση των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, το Documento, προσφέρει το βιβλίο «Ευρώπη σκοτεινή Ήπειρος ξανά», με όλες τις εισηγήσεις από το πρώτο Documento Forum και εισαγωγή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επιστήμονες και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι αναλύουν σε τέσσερις ενότητες όλα τα κρίσιμα ζητήματα και συγκεκριμένα:

-Η ατιμωρησία και η επιβράβευση των συνεργατών των κατακτητών και των ταγματασφαλιτών στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

-Ο ιστορικός αναθεωρητισμός – αντισημιτισμός. Η αέναη μάχη της μνήμης με τη λήθη. Η βολική επανάπαυση.

-Η μετάλλαξη ναζιστικών κομμάτων σε light. Οταν ο νεοφασισμός αγκάλιασε τον νεοφιλελευθερισμό. Μια «παρά φύσιν» σχέση που έγινε γάμος.

-Το Προσφυγικό και η κρίση. Η αυτοτροφοδοτούμενη ενίσχυση της ακροδεξιάς. Συμπτώματα ενός «αυτοάνοσου» νοσήματος.

Γράφουν: Χάρης Αθανασιάδης, Κώστας Βαξεβάνης, Βασίλης Καρδάσης, Σπύρος Κουζινόπουλος, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Κουσουρής, Βασιλική Λάζου , Κώστας Μελάς, Ζανέτ Μπαττίνου , Ευτύχης Μπιτσάκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Φοίβος Οικονομίδης, Kώστας Παπαδάκης, Αλεξάνδρα Πατρικίου, Διονύσης Τεμπονέρας.

Παρεμβάσεις: Ευάγγελος Αντώναρος, Φρέντρικ Ενεβαλ, Πρισίλα Κλεμεντίνο, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Μπουτάρης, Ζόρντι Σολέ, Γκάμπι Τσίμερ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter