Η Γη είναι επίπεδη για 14 εκατομμύρια Βραζιλιάνους!

Η Γη είναι επίπεδη για 14 εκατομμύρια Βραζιλιάνους!

Το 7% του πληθυσμού της Βραζιλίας δηλώνει ότι η σφαιρικότητα της Γης αποτελεί θεωρία συνωμοσίας.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην καρδιά της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης Σάο Πάολο, πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο «Flat Con», στο οποίο μαζεύτηκαν περίπου 500 «terraplanistas», δηλαδή οπαδοί της – τουλάχιστον κωμικής – θεωρίας που θέλει τη Γη να είναι επίπεδη.

Εκεί άκουσαν με προσοχή καμιά δεκαριά συνέδρους να χλευάζουν την «θεωρία της περιστρεφόμενης γύρω από τον ήλιο Γης» και τους θιασώτες της, οι οποίοι έχουν παραπλανηθεί για να πιστεύουν ότι η γη είναι σφαιρική. Για τους «terraplanistas» η NASA, η αμερικανική υπηρεσία αεροναυπηγικής και διαστήματος – οι ίδιοι την έχουν βαφτίσει «υπηρεσία του Χόλιγουντ» – ηγείται μιας διεθνούς συνωμοσίας η οποία στόχο έχει, όπως υποστηρίζουν, να διατηρήσουν τους πολίτες «μακριά από την αλήθεια» έτσι ώστε να είναι «πιο εύκολα διαχειρίσιμοι».

Τα επιχειρήματά τους …ατράνταχτα: «ο ορίζοντας κι οι θάλασσες είναι επίπεδες, οι φωτογραφίες από το διάστημα πειραγμένες». Η youtuber Πρίσκα Κόκο, η οποία όπως γράφει η γαλλική Monde «το γύρισε σε γεωφυσικός χάρη της περίστασης» το έθεσε λιτά: «Η επίπεδη Γη είναι απλή. Η σφαιρική Γη, όχι».

Δεν εντοπίζονται μόνο στη Βραζιλία οι «terraplanistas». Έρευνα που διεξήχθη πέρσι στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι το μόνο το 66% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-24 ήταν σίγουροι ότι η Γη είναι σφαιρική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter