Η Κεραμέως εκθεμελιώνει τη δημόσια Παιδεία

Η Κεραμέως εκθεμελιώνει τη δημόσια Παιδεία

Τίποτα δεν θα αφήσει όρθιο η λαίλαπα που ονομάζεται κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ως νέος Ιμπραήμ που κατέκαψε συστηματικά την Πελοπόννησο το 1926 και τον θυμόντουσαν πολλές γενιές μετέπειτα στον Μωριά, η Νέα Δημοκρατία καταστρέφει ότι μπόρεσε να περισώσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα Μνημόνια που αυτή και το ΠΑΣΟΚ μας φόρτωσαν από το 2010.

Μετά την εκθεμελίωση του κρατικού μηχανισμού και την πώληση των υπηρεσιών Υγείας στους ιδιώτες ήρθε και η ώρα της Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως , η υπουργός που ανέλαβε την ιδιωτικοποίησή της έφερε νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή το οποίο δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Εκτός από την βαθμιαία απόσυρση της Πολιτείας από την υποχρέωσή της να χρηματοδοτεί τη δημόσια κυρίως τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω της υποτιθέμενης αξιολόγησης, κλείνει πανεπιστημιακές σχολές όταν μάλιστα αυτές ιδρύονται με απόφαση των συγκλήτων και όταν το κυβερνών κόμμα ωρυόταν ως αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Μάλιστα και αφού απέτυχε να περάσει στο Σύνταγμα την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, με μια επαίσχυντη διάταξη εξισώνει τα πανεπιστημιακά πτυχία με αυτά των κολεγίων. Πραγματοποιεί μια υποβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφήνοντας ανεξέλεγκτα τα ακαδημαϊκά προσόντα των ιδιωτικών κολεγίων εγκαθιδρύοντας ουσιαστικά μια κολεγιακή δικτατορία πετώντας στα σκουπίδια τον ΔΟΑΤΑΠ, το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Με μια ρύθμιση έξω από το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων που έχει αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα δεν μας το επιβάλλει όπως ψευδώς διατείνεται η υπουργός Παιδείας, η οποία δεν γνωρίζει το ποσοστό του κρατικού προϋπολογισμού που διατίθεται στο υπουργείο της, αλλάζει ριζικά η ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, στέλνοντας πολλούς από αυτούς κατευθείαν στην ανεργία.

Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι στο πόδι, κάτι που δεν θα εμποδίσει την ιδεοληπτική Νίκη Κεραμέως και την παράταξή της να ψηφίσει τον νόμο της καταστροφής.

Από εδώ και πέρα μόνο η ουσιαστική αντίδραση σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης θα εμποδίσει την εφαρμογή του.  

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter