Ηλεία: Κάτοικοι σε ρόλο αστυνομικού με πρόσχημα την εγκληματικότητα

Ηλεία: Κάτοικοι σε ρόλο αστυνομικού με πρόσχημα την εγκληματικότητα

Με «χρυσαυγίτικες» τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές επιχειρεί μια ομάδα «αγανακτισμένων» κατοίκων στα Μακρίσια της Ηλείας να αντιμετωπίσει την αυξημένη κατά την άποψή τους εγκληματικότητα στο χωριό τους.

Όπως ανακοίνωσαν επίσημα στον τοπικό Τύπο, «παίρνουν το νόμο στα χέρια τους» και προκειμένου να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους αποφάσισαν «ως πρώτη λύση την έντονη περιφρούρηση όλων των επίμαχων σημείων κατά ομάδες καθ όλο το 24ωρο σε όλη την περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος, καθώς και σε όλες τις προσβάσεις, εισόδου και εξόδου από και προς το Δημοτικό Διαμέρισμα».

Στο ερώτημα με ποιο δικαίωμα και με ποιο κριτήριο μπορεί μια ομάδα πολιτών να ασκεί έλεγχο σε πρόσωπα που κρίνει η ίδια ως «ύποπτα», κλήθηκαν από το www.apokalypseis.com να απαντήσουν ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρέστενας Σάκης Μπαλιούκος και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος .

« Αυτά τα πράγματα είναι ακραία , απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά και ως δήμος επίσημα δεν συμφωνούμε με αυτές τις αποφάσεις και τις τακτικές. Κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο κ. Μπαλιούκος.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ζώντος πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας αφού ξεκαθάρισε ότι η περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες της Ηλείας δεν έχει κάτι το ξεχωριστό από πλευράς αύξησης εγκληματικότητας , ανέφερε ότι η κίνηση των κατοίκων είναι εκτός νόμου.

« Αυτά τα πράγματα , δηλαδή οι πολίτες σε μια περιοχή να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και να κάνουν από μόνοι τους ελέγχους είναι αδιανόητα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Αν κάποιοι εντοπίσουν υπόπτους θα πρέπει άμεσα να ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ και όχι οι ίδιοι να κάνουν τον αστυνομικό .» – τόνισε ο κ. Ζώντος.

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter