Ηλεία: Ο κορονοϊός «χτύπησε» τη δομή φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων

Ηλεία: Ο κορονοϊός «χτύπησε» τη δομή φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων

Θετικοί στο Covid 19 βρέθηκαν μετά από σχετικές εξετάσεις ένας γιατρός και δύο εργαζόμενοι από τους τριάντα συνολικά, στην δομή φιλοξενίας εκατοντάδων Σύρων προσφύγων στο LM της Μυρσίνης του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στην Ηλεία.  

Τα κρούσματα επιβεβαίωσε στο Documentonews.gr ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και γιατρός στο επάγγελμα Γιάννης Λέντζας τονίζοντας ότι τα τρία άτομα επέστρεψαν από άδεια και το ένα εξ αυτών παρουσίασε πυρετό, ενώ τα άλλα δύο κανένα σύμπτωμα.

Με εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι της δομής τέθηκαν από σήμερα το απόγευμα σε περιορισμό και επί της ουσίας δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, ενώ στην είσοδο της δομής τοποθετήθηκε αστυνομική δύναμη.

Ο διοικητής της δομής και πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη . Όμως πηγές του ΕΟΔΥ αναφέρουν ότι εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην δομή φιλοξενίας Σύρων προσφύγων θα υπάρξει μετά τα αποτελέσματα των τεστ.

Η είδηση προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Ηλείας καθώς η δομή των προσφύγων είναι ανοιχτή και αν καταγραφούν κρούσματα του Covid-19 και σε φιλοξενούμενους , τότε η κατάσταση – όπως λένε – ενδέχεται να λάβει σοβαρές διαστάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter