ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς έχει το momentum για την κούρσα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς έχει το momentum για την κούρσα των Δημοκρατικών

Φανερά ενισχυμένος μετά τις προκριματικές εκλογές της Αιόβα και του Νιου Χάμσαϊρ είναι ο 78χρονος Γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. 

Η «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών αποτελεί… παράσταση για ένα ρόλο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Washington Post και ABC, με τον Μπέρνι Σάντερς να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους των προκριματικών εκλογών.

Η παρουσία του στην Αιόβα και το Νιού Χάμσαϊρ φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά για εκείνον, από δημοσκοπικής απόψεως, καθώς το ABC και το Washington Post δείχνουν τον 78χρονο Γερουσιαστή του Βερμόντ στην πρώτη θέση με 32%, έναντι 16%  του Τζό Μπάιντεν, 14% του Μάικλ Μπλούμπεργκ και 12% της Ελίζαμπεθ Ουόρεν. Όσο για τον Πιτ Μπούτιτζετζ, που κατέγραψε καλές επιδόσεις στις εκλογές της Άιοβα και του Νιου Χαμσάιρ, λαμβάνει 8% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση στη Νεβάδα, όπου οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών θα αποφασίσουν το Σάββατο για το χρίσμα. Θα είναι η πρώτη τηλεμαχία της προεκλογικής αυτής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον οποίο κατηγορούν οι αντίπαλοί του ότι «αγόρασε» τη θέση του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Η δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 408 ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος και ψηφοφόρων που τείνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter