Καταγγελία από το Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Μας ζήτησαν να κατασκευάσουμε χάρτινες ή υφασμάτινες μάσκες»

Καταγγελία από το Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Μας ζήτησαν να κατασκευάσουμε χάρτινες ή υφασμάτινες μάσκες»

Η τριμελής επιτροπή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας απέστειλε επιστολή προς την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, γνωστοποιώντας τις τρομερές ελλείψεις σε υλικό και ειδικό εξοπλισμό, τονίζοντας ότι ζητήθηκε από το προσωπικό να… κατασκευάσει τις δικές του μάσκες.

Την ώρα που έρχονται στο «φως» οι συμφωνίες του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των ιδιωτών, το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων της χώρας προσπαθεί να γνωστοποιήσει με κάθε τρόπο τις ελλείψεις που παρατηρούνται, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε ειδικό εξοπλισμό, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η νέα καταγγελία ήρθε από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η τριμελής επιτροπή του νοσοκομείου, απέστειλε την Τετάρτη επιστολή (την οποία ανάρτησε στο Twitter ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης) στην ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλοντας ότι ζητήθηκε από το προσωπικό η κατασκευή χάρτινων ή υφασμάτινων χειρουργικών μασκών, λόγω ελλείψεων!

«Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά τις καθημερινές υποσχέσεις για προμήθεια υλικού, έχουμε έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για τον Covid-19 (ειδικές στολές, γυαλιά, μάσκες FFP3) και δυστυχώς από χθες (σ.σ 24/3) έχουμε και έλλειψη από χειρουργικές μάσκες. Ζητήθηκε από το προσωπικό να κατασκευάσει χάρτινες ή υφασμάτινες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Περιμένουμε τον Covid-19, ράβοντας μάσκες…».

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, στο ιατρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας χορηγείται μόλις μία μάσκα για ημερήσια χρήση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter