Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες, για τον εμπρησμό του ΧΥΤΑ Λευκίμμης (video)

Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες, για τον εμπρησμό του ΧΥΤΑ Λευκίμμης (video)

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες, για τον εμπρησμό του ΧΥΤΑ Λευκίμμης την περασμένη Δευτέρα. Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί στον Ανακριτή, ενώ πολλοί συντοπίτες τους ειχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο για συμπαράσταση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Α. Μπασαράς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει του συλληφθέντες με το αδίκημα, παρά μόνον «δήθεν ομολογίες»..«Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκιση και ο κατηγορούμενος θα ασκήσει εντός πέντε ημερών το δικαίωμά του να προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα τον δικαιώσει», είπε ο κ. Μπασαράς.

Ο εμπρησμός έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πλησίασε τον φύλακα και σύμφωνα με την κατάθεσή του στην Αστυνομία, τον απείλησαν ενώ έσπασαν και τον προβολέα του. Πέντε λεπτά αργότερα στο χώρο έπεσαν βεγγαλικά και κροτίδες.

 Ο χώρος παραδόθηκε ταχύτατα στις φλόγες ενώ ο φύλακας μπόρεσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Η κλούβα με τους άνδρες της για να φτάσει στην εγκατάσταση συνάντησε φλεγόμενα οδοφράγματα τόσο στη δημοσιά όσο και στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ και εξαγριωμένους πολίτες που πετροβολούσαν το αστυνομικό αυτοκίνητο. Όταν Αστυνομία και Πυροσβεστική έφτασαν εντέλει στον ΧΥΤΑ, μετά τα μεσάνυχτα, απέμενε μόνον η άχαρη υποχρέωση της Πυροσβεστικής να σβήσει μιαν ακόμα φωτιά που κατέστρεψε ξανά τον εξοπλισμό του.

Είχε προηγηθεί ο εμπρησμός και η καταστροφή του ντανιασμένου γεωυφάσματος, αυτού που αποκαλείται μεμβράνη, και με το οποίο επρόκειτο (;) να στρωθεί η επιφάνεια της εγκατάστασης.

Πριν από δυο εβδομάδες υπονομεύτηκαν οι στύλοι της Ηλεκτρικής, που στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παροχή ρεύματος για λόγους ασφαλείας, παραδίδοντας τον χώρο στο απόλυτο νυκτερινό σκοτάδι. Την ίδια περίοδο υπονομεύτηκε και τμήμα της περίφραξης έτσι ώστε να επιτρέπεται η είσοδος στον ΧΥΤΑ από την πίσω του μεριά.

Πηγή: enimerosi.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter