Κιλπάτρικ στο Eurohoops: «Ο Πιτίνο σκέφτεται σοβαρά να μείνει και θα με θέλει μαζί του»!

Κιλπάτρικ στο Eurohoops: «Ο Πιτίνο σκέφτεται σοβαρά να μείνει και θα με θέλει μαζί του»!

Ο Σον Κιλπάτρικ πανηγύρισε το πρώτο νταμπλ της καριέρας του και μίλησε στο Eurohoops για τους έξι μήνες στον Παναθηναϊκό, τη συνύπαρξη με τον Ρικ Πιτίνο και το μέλλον.

Του Κώστα Γιαταγάνα/ info@eurohoops.net

Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο κι έξι μήνες αργότερα ο Σον Κιλπάτρικ είναι νταμπλούχος! Ο Αμερικανός σκόρερ που φόρεσε την πράσινη φανέλα έπειτα από την εισήγηση του Ρικ Πιτίνο, είχε τα πάνω του, είχε τα κάτω του, αλλά στο τέλος της ημέρας πανηγύρισε το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Μέσω του Eurohoops ο Κιλπάτρικ έκανε τον απολογισμό του, εξέφρασε την… αγάπη του προς τους συμπαίκτες του, αλλά και τον Πιτίνο, ενώ απάντησε για το μέλλον του κι αυτό θα τον διατηρήσει στο ΟΑΚΑ και την επόμενη σεζόν.

Πώς βιώνεις το συναίσθημα της κατάκτησης του πρωταθλήματος που ήρθε λίγους μήνες μετά την κατάκτηση και του κυπέλλου;

“Εξαιρετικό… Είναι κάτι που δεν είχα βιώσει ως τώρα, την κατάκτηση ενός τίτλου και είναι πάρα πολύ ωραία που κατάφερα να το γιορτάσω με αυτά τα παιδιά. Είμαι σε μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και χαρακτήρες και χάρηκα πολύ που είμαι μαζί τους”.

Παναθηναϊκός πριν τα playoffs πέρασε μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημα παιχνίδια, αλλά στους ημιτελικούς και στους τελικούς εμφανίστηκε έτοιμος και συγκεντρωμένος για να παίξει καλό μπάσκετ. Πώς καταφέρατε να είστε τόσο συνεπείς;

“Το πιο σημαντικό για εμάς από τη στιγμή που αναγκαστήκαμε για εξωαγωνιστικά θέματα να μην μπορούμε να δώσουμε επίσημα παιχνίδια για ένα μήνα ήταν να αντιμετωπίζουμε τις προπονήσεις σαν κανονικά παιχνίδια κι αυτό νομίζω φάνηκε όταν επιστρέψαμε στη δράση, γιατί παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Οσο δεν δίναμε αγώνες υπήρχε ο κίνδυνος να χαλαρώσουμε από αυτό, αλλά φροντίσαμε να μη συμβεί. Είδαμε τις προπονήσεις σαν επίσημα παιχνίδια και ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάτι που μας βοήθησε”.

-Βίωσες και ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε μια πολύ αλλόκοτη κατάσταση, με την αποχώρηση των “ερυθρόλευκων” από τον ημιτελικό κυπέλλου και την μη παρουσία του στα playoffs. Πώς σχολιάζεις όσα συνέβησαν;

“Όντως ήταν κάτι περίεργο και θεωρώ, χωρίς να θέλω να αφήσω αιχμές για κανέναν πως ίσως θα έπρεπε να αλλάξουν κάποιοι κανονισμοί στο πρωτάθλημα όσον αφορά τις ομάδες και πώς σέβονται ή μη τη λειτουργία του. Δεν είναι ωραίο που συνέβη αυτό. Ηθελα να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό σε αυτά τα ντέρμπι. Ολοι μας κι εσείς σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη περιμένατε αυτά τα παιχνίδια.

Ομως στο τέλος της ημέρας εμείς ανησυχούμε για το τι κάνουμε εμείς κι έτσι το αντιμετωπίσαμε. Σε καμία στιγμή δεν σκεφτήκαμε τι μπορεί να συμβεί με τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο για τη δική μας αγωνιστική κατάσταση. Γι’ αυτό φρόντισε να μας έχει σε εγρήγορση το εξαιρετικό τεχνικό μας επιτελείο, που μας έλεγε συνεχώς να μην ανησυχούμε για τη στάση του Ολυμπιακού ή για άλλες ομάδες, παρά μόνο για τη δική μας κατάσταση. Εκεί έπρεπε να επικεντρωθούμε, αυτό κάναμε και τα αποτελέσματα ήταν ευεργετικά”.

-Η συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο πώς ήταν αυτούς τους μήνες; Εξάλλου ήρθες στον Παναθηναϊκό ως δική του επιλογή…

“Τον αγαπώ! Είναι σπουδαίο όσα έζησα μαζί του αυτούς τους μήνες. Έχουμε καταγωγή και οι δύο από τη Νέα Υόρκη κι αυτό μας βοήθησε πολύ. Ξέρω ότι σκέφτεται σοβαρά να μείνει στον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι αν μείνει θα θέλει κι εμένα μαζί. Μακάρι να γίνει! Χαίρομαι πολύ γι’ αυτόν γιατί βοήθησε πολύ την ομάδα να κάνει μεγάλα βήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που είναι παραδεκτό από όλους, εντός κι εκτός ομάδας, εντός κι εκτός Ελλάδας”.

-Στην Ελλάδα πήρατε το νταμπλ, ενώ στην Ευρωλίγκα δείξατε μεγάλη βελτίωση, κάνατε σερί νικών, μπήκατε στα playoffs κόντρα και στις πιθανότητες, αλλά δεν μπορέσατε να κάνετε το μεγάλο βήμα για το Final Four. Νιώθεις πώς αυτή η αποστολή έμεινε ημιτελής;

“Σίγουρα θέλαμε το κάτι παραπάνω και στην Ευρωλίγκα, αλλά δε μένουμε σε ό,τι έγινε, αλλά κοιτάμε τι είναι μπροστά μας. Μείναμε επικεντρωμένοι στο τι μπορούσαμε να πετύχουμε στη συνέχεια κι αυτό κάναμε. Έτσι σκέφτεται και ο κόουτς Πιτίνο, το μέλλον”.

-Ανέφερες τη λέξη “μέλλον”. Το δικό σου μέλλον το βλέπεις στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι;

“Δεν ξέρω τι θα γίνει και τι θα κάνω. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ ή να μείνω εδώ με αυτά τα παιδιά να προσπαθήσουμε ξανά μαζί. Είναι σπουδαία ομάδα, αλλά αυτές τις στιγμές θέλω να χαρώ αυτά που πετύχαμε και κατακτήσαμε μαζί, να δουλέψω ατομικά το καλοκαίρι και να δω ποιες επιλογές έχω. Το μέλλον μου θα το δω όταν φτάσει η ώρα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter