Κύπελλο: Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ – Νίκησε (2-0) τον Αστέρα Τρίπολης

Κύπελλο: Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ – Νίκησε (2-0) τον Αστέρα Τρίπολης

Με δύο γκολ του Λέο Μάτος στο 17ο λεπτό και στο 90΄+6 του αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας στο πρώτο μέρος. Ηταν σκληρό με λίγες καλές προσπάθειες και την συντριπτική υπεροχή να ανήκει στον «δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 19’ με γκολ-οφσάιντ. Σε κεφαλιά πάσα από τον Ζαμπά ο Μάτος βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας και με συρτό σουτ, νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0. Ο Μάτος ήταν μισό βήμα μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο του Αστέρα αλλά ο βοηθός Ευθυμιάδης, δεν υπέδειξε το οφσαιντ, προκαλώντας έτσι τις άκαρπες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Στο β’ μέρος το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με πολλή δύναμη και αρκετά φάουλ. Μόνη διαφορά ότι μετά του 60’ ο Αστέρας άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει μπροστά και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. O ΠΑΟΚ πάντως ήλεγχε το ματς αλλά δεν δημιουργούσε κινδύνους στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείλησε για πρώτη φορά σε σουτ του Ακπομ στο 77’.

Ο Αστέρας πάντως, είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, στο 89’ όταν ο Ιγκλέσιας με τακουνάκι πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ…

Τελικά στις καθυστερήσεις και αφού ο Αστέρας είχε μείνει με δέκα παίκτες ο Μάτος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ

O διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) κιτρίνισε τους Τσιλιανίδη, Κυριακόπουλο, Ινγκασον, Ελ Καντουρί και απέβαλε με δύο κίτρινες τον Ιγκλέσιας

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Γιαννούλης, Μίσιτς, Κάνιας (73’ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (82’Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65’ Ελ Καντουρί), Άκπομ.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνες, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Αραβίδης (69’ Δουβίκας), Κυριακόπουλος (86’ Καλτσάς)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter