«Λαγός» ο Μπογδάνος για νομοθετική πρωτοβουλία ποινικοποίησης των memes (Video)

«Λαγός» ο Μπογδάνος για νομοθετική πρωτοβουλία ποινικοποίησης των memes (Video)

Το δόγμα του Αντώνη Σαμαρά που κατάφερε μέσω της μήνυσής του στον Κώστα Βαξεβάνη για ένα meme το οποίο είχε αναδημοσιεύσει στο twitter, να ποινικοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πώς έχει υιοθετήσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Γνωστός για τις συντηρητικές θέσεις του, ο βουλευτής της ΝΔ που έχει προκαλέσει με τα λεγόμενά του ουκ ολίγες φορές, προανήγγειλε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ότι στη ΝΔ συζητούν με δική του πρωτοβουλία την ποινικοποίηση του χιούμορ στο διαδίκτυο. 

Καλεσμένος στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αποκάλυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης για ένα ζήτημα το οποίο ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί στο δημόσιο διάλογο σε καμιά χώρα του δυτικού κόσμου. Με αφορμή την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε το βράδυ της Πέμπτης, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ‘’παρέμβαση’’ αυτή ήταν η κορυφή του παγόβουνου». Κατά τον βουλευτή της ΝΔ «το σώμα του παγόβουνου είναι η στοχοποίηση η οποία μπορεί να περνάει από υποτιθέμενα αθώα και ανώδυνα αστειάκια, χιουμοράκια ή memes».

Σύμφωνα με τον ίδιο «χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση σε αυτόν τον τομέα ο οποίος αφορά στην ανωνυμία του διαδικτύου, στα κακόβουλα μηνύματα, στην ενορχηστρωμένη επίθεση και τη δολοφονία χαρακτήρων». Ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι ήδη και μάλιστα πριν από την παρέμβαση στο σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ούτως ώστε να δρομολογήσουν και να συντονίσουν, όπως είπε, «αυτή την αναγκαία νομοθετική προσέγγιση που απαιτούν οι νέοι καιροί».

Διαβάστε επίσης: O Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το twitter και τα memes

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση και στους αριστερόστροφους όπως τους χαρακτήρισε, δημοσιογράφους. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Ρουβίκωνας αλλά και οι ‘’Εφημερίδες των Συντακτών’’ που δικαιολογούν αν όχι παροτρύνοντας προς αυτή την κατεύθυνση και ένα ολόκληρο προβοκατόρικο πρακτορικό σύστημα ανωνυμίας και στοχοποίησης που λειτουργεί στη χώρα χρόνια τώρα. Οι μισοί αριστερόστροφοι δημοσιογράφοι που θα βγουν σήμερα να καταδικάσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έχουν επιδοκιμάσει στο διαδίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι μάλλον προφανές ότι πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ονειρεύονται την ποινικοποίηση ακόμη και του χιούμορ στο διαδίκτυο, ενώ μέχρι σήμερα ουδείς στη χώρα μας είχε διανοηθεί να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να καταστεί παράνομη η χρήση αστείων και memes. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν συνέβη ούτε στις ΗΠΑ όπου πρόσφατα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο memes τα οποία ενέπλεκαν την οικογένεια Κλίντον στην αυτοκτονία γνωστού χρηματιστή ο οποίος είχε καταδικαστεί για υποθέσεις παιδεραστίας.

Μπορεί στο κυβερνών κόμμα να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου, ο τρόπος λειτουργίας τους ωστόσο δείχνει το αντίθετο. Μένει να φανεί αν πράγματι θα αναληφθεί τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει τη λογοκρισία στο διαδίκτυο ή αν απλώς ο βουλευτής αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «αυτοφοράκια» επιχείρησε να εντάξει και αυτό το ζήτημα στην ούτως ή άλλως πρωτοφανώς συντηρητική ατζέντα της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter