Μυτιλήνη: Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας κατά νοσηλευτών

Μυτιλήνη: Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας κατά νοσηλευτών

Στο αμήν έφτασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης την περασμένη εβδομάδα όταν ασθενής ξέσπασε πάνω σε νοσηλευτή, εργαζόμενο του Νοσοκομείου, και μάλιστα σε σημείο όπου είχε κάνει πρόσφατα επέμβαση με αποτέλεσμα να φοβηθεί πολύ για τη ζωή του.

Κατά το ίδιο περιστατικό, στη συνέχεια της ημέρας αποσύρθηκε και η εταιρεία security.

Πήγαν στον Εισαγγελέα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Κλεάνθης αναγκάστηκε να προβεί σε παράσταση στον Εισαγγελέα, μαζί με τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου και φαίνεται πως υπήρξε κάποια παρέμβαση, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Δεν αναφερόμαστε περαιτέρω στο περιστατικό λόγω των απόρρητων προσωπικών δεδομένων, ωστόσο αυτό που παρατηρείται είναι αύξηση των κρουσμάτων βίας και ειδικά λεκτικών επιθέσεων κατά του προσωπικού.

«Έχουμε συστήσει από την αρχή στους συναδέλφους ιδιαίτερη προσοχή, επαγγελματική ευσυνειδησία και να έχουν εμπιστοσύνη στο συλλογικό μας όργανο. 

Ζητήσαμε και προσφάτως ποσοτική και ποιοτική αναδιοργάνωση της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ώστε οι νοσηλευτές και όχι μόνο, απερίσπαστοι να επιτελούν την δουλειά τους. 

Επίσης, οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε περιπέτειες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους να προστατεύονται από τον νομικό του νοσοκομείου που πρέπει να αποκτήσει μόνιμη πλέον νομική υπηρεσία και σ’ αυτή τη κατεύθυνση κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται» ανέφερε ο κ. Κλεάνθης.

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter