Ο Ευαγγελισμός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ο Ευαγγελισμός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Και_x000D_
από σόι κρατάει – ο πατέρας του ήταν βουλευτής της ΕΡΕ. Και θητεία δεκαετιών_x000D_
έχει στα δεξιά έδρανα της Βουλής – από το 1989. 

Και υπουργός χρημάτισε. Και πρόεδρος της Βουλής, που έδωσε άλλον τόνο στις συνεδριάσεις με το κουτσαβάκικο ύφος του, ενίοτε και με τα… γαλλικά του. Και έκτακτος αρχηγός μίας χρήσης της ΝΔ έγινε – όταν η καρέκλα ήταν ηλεκτρική λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Και έχασε στο τσακ τη μονιμοποίηση στη θέση αυτή, κάτω από τουλάχιστον περίεργες συνθήκες, όταν η εταιρεία πληροφορικής που είχε αναλάβει την εκλογική διαδικασία… μπερδεύτηκε και από το μπέρδεμα μας προέκυψε η συμμαχία του Κυριάκου με τον Αδωνη και η ανάδειξη ενός ακόμη Μητσοτάκη στην αρχηγία. Και μένει και επιμένει στην παράταξη, παρά τα χαστούκια με τα οποία αυτή τον έχει ανταμείψει.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λοιπόν, δεν είναι κανένας τυχαίος. Δεξιός από τα γεννοφάσκια του, Κένταυρος από τη νεότητά του, έχει ωστόσο την αύρα της πολύχρονης εμπλοκής στην πολιτική και μιας πείρας που του δίδαξε να αποφεύγει τα άκρα. Η διαφωνία του με το σημερινό προφίλ της ΝΔ, με τη ρητορική του αντιπροέδρου Αδωνη και με τις υποκλίσεις του Κυριάκου σε πολιτικές που ξεπερνούν από τα δεξιά ακόμη και τον αείμνηστο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη τον έχουν καταστήσει κεντρικό πρόσωπο μιας «άλλης λογικής» στη ΝΔ. Ισως και ο ίδιος όταν προεκλογικά αποκαλούσε τον Τσίπρα ψευτράκο να μην το περίμενε ότι θα βρισκόταν, ελέω αγρανάπαυσης του Καραμανλή, στη θέση τού οιονεί αρχηγού της μετριοπαθούς τάσης του κόμματος. Θα γινόταν ο σκιώδης επικριτής και η ψιθυριστή αμφισβήτηση του αρχηγού. Και όμως συνέβη.

Η συμφωνία του με τον Κυριάκο να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ δεν είναι παρά συναινετικό διαζύγιο. Ο επιβήτορας της παράταξης να μην τον έχει μέσα στα πόδια του και ο 66άχρονος πολιτικός να φύγει μακριά από τα εσωκομματικά μαχαιρώματα. Και από τον Αδωνη. Η συμφωνία αυτή, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε πριν από λίγες μέρες και τη σαφή διαφωνία του να εκφράσει με τη σημερινή στρατηγική της ΝΔ και από τον Αδωνη να πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις και τον Παυλόπουλο –αυτό κι αν είναι πρόκληση!– να υμνήσει ως εξαίρετο πρόεδρο που επιτελεί άψογα τα καθήκοντά του. Ρίχνοντας έτσι για άλλη μια φορά το γάντι στον Μητσοτάκη και στέλνοντας στους απανταχού ραγιάδες, οπαδούς της λαϊκής Δεξιάς και της μετριοπάθειας, το μήνυμα ότι πάλι με χρόνια με καιρούς…

Θα τελειώσει η διαδρομή του στο παγωμένο Στρασβούργο; Μην είστε βέβαιοι. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα κρίνουν πολλά. Ο Ευαγγελισμός του Βαγγέλη μπορεί να χρειαστεί πάλι. Για να αναγγείλει αυτήν τη φορά κάτι καλύτερο από τον Κυριάκο και τον Αδωνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter