Ο Mητσοτάκης και το όραμα της… μπαταρίας (Video)

Ο Mητσοτάκης και το όραμα της… μπαταρίας (Video)

Το πρωί της Παρασκευής μάθαμε, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι οσονούπω θα ζούμε στην «μπαταρία» της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, ο πρωθυπουργός περιχαρής ανέφερε ότι ο ήλιος και ο αέρας δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση ώστε να μετατρέψει τη χώρα σε… μπαταρία.

Η… αφαιρετική – ποιητική οπτική που φαίνεται να διαθέτουν οι λογογράφοι του πρωθυπουργού είναι μεν ιδιαίτερη, αλλά αφήνουν αρκετές απορίες σε όσους «φιλτράρουν» τα όσα κατά καιρούς λέγονται από τον… αρχηγό των «αρίστων».

Φερ’ ειπείν, η κυβέρνηση που οραματίζεται μία «χώρα – μπαταρία», θα πει «raus» σε 33.000 οικογένειες της Βορείου Ελλάδας, κλείνοντας άρον – άρον τις λιγνιτικές μονάδες, ανοίγοντας τον δρόμο στις γερμανικές εταιρείες για επενδύσεις… άνευ όρων.

Επίσης, πριν η χώρα γίνει… μπαταρία, αναμένεται (δυστυχώς) να περάσει από το στάδιο της χώρας – «ξέφραγο αμπέλι», με το φάντασμα της ύφεσης να πλανάται στον ελληνικό ουρανό (κι ας πανηγυρίζουν κάποιοι για το -0,9%), δίχως να υπάρχει σοβαρό και σαφές σχέδιο για την οικονομία, τα εργασιακά, τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Υ.Γ: Κάποτε, ο Νικόλας Άσιμος είχε -προφητικά- γράψει στο τραγούδι «Μπαταρία»: «Θα είσαι με μπαταρία, να εκτελείς εργασία. με σούπερ ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter