Ο Τζέιμς Μακαβόι μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Τζέιμς Μακαβόι μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Ο Τζέιμς Μακαβόι, ο πρωταγωνιστής του νέου θρίλερ του Σιάμαλαν «Glass» σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλάει για τον ήρωα του που πάσχει από σοβαρή διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας αλλά και την εμπειρία του να παίζει δίπλα στον Μπρους Γουίλις και τον Σάμιουελ Τζάκσον.

-Στις 24 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Γιώργος Αρβανίτης θυμάται ανέκδοτες ιστορίες από τα γυρίσματα που έκαναν μαζί.

-Ο θεατρικός σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος με αφορμή το ανέβασμα του «Περιμένοντας τον Γκοντό» εξηγεί στο Documento και την Ηλέκτρα Ζαργάνη τη διαχρονική σημασία του κλασικού έργου του Σάμουελ Μπέκετ και το δυναμίτη που έβαλε στα θεμέλια του αστικού δραματικού θεάτρου του 20ου αιώνα.

-Το έργο του αργεντίνου θεατρικού συγγραφέα Πάμπλο Μεσίες «Τα μάτια» («Los ojos») «ανεβαίνει» στην κεντρική σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου με ερμηνευτές τους Ελένη Ουζουνίδου, Αννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Μοσχούρη και Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο. Η Αφροδίτη Ερμίδη έχει όλες τις λεπτομέρειες της παράστασης.

-Oι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας, της μεγαλύτερης νεανικής και παιδικής κινηματογραφικής γιορτής της χώρας που ήδη μετρά δύο δεκαετίες ζωής, θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη, στις 26 και 27 Ιανουαρίου. Τα σημαντικότερα ραντεβού της εκδήλωσης στο ρεπορτάζ της Αφροδίτης Ερμίδη.

-Με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Οι καλοί ποιμένες. Αρχιερείς και αρχιραβίνοι μπροστά στο Ολοκαύτωμα» που έρχεται στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, η διευθύντρια του Ζανέτ Μπαττίνου μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο.

-Το Μπενσουσάν Χαν είναι το παλαιότερο σωζόμενο χάνι της Θεσσαλονίκης ηλικίας διακοσίων ετών. Στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Αγγελάκη παρακολουθούμε ολόκληρη την ιστορία του.

-Το ικαριώτικο καφενείο του Πειραιά βρίσκεται στο βάθος μιας στοάς της Ακτής Ποσειδώνος. Η Έμυ Ντούρου το εντόπισε και είχε μια πολλή ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους θαμώνες και τον ιδιοκτήτη, που μεταξύ άλλων πήγε και στην περίφημη μακροζωία των καριωτών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter