Θεσμική εκτροπή επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θεσμική εκτροπή επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φαίνεται ότι είναι στο πολιτικό DNA της οικογένειας Μητσοτάκη να προκαλεί θεσμική εκτροπή στη χώρα, οδηγώντας την σε ανώμαλες καταστάσεις με τεράστιες επιπτώσεις στη Δημοκρατία.

Μετά από 55 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας τις πρακτικές του πατέρα του ο οποίος το 1965 οδήγησε σε παραίτηση τον νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας δημιουργώντας συνθήκες ανωμαλίες που κατέληξαν στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, παραβιάζει ωμά τα διακριτά και συνταγματικά κατοχυρωμένα όρια ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και δικαστική εξουσία με στόχο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα».

Οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεργασία με τον δεύτερο πολιτειακό παράγοντα, πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία με συνοδοιπόρους στελέχη του ΚΙΝΑΛ, προσπαθούν να υπονομεύσουν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, το κράτος δικαίου και τον διαχωρισμό των εξουσιών.

Ο πρωθυπουργός φοβούμενος μην ο Αντώνης Σαμαράς ρίξει την κυβέρνησή του, καθώς επί κυβέρνησής του γιγαντώθηκε το σκάνδαλο Novartis, με πολλούς υπουργούς του να φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή, καταστρατηγεί τους νόμους παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι ούτε ψευδομάρτυρες, ούτε απατεώνες. Είναι πολίτες οι οποίοι με τις καταθέσεις τους επιθυμούν να ρίξουν φως στο σκάνδαλο που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να οδηγηθεί η χώρα στη δεκαετή οικονομική κρίση και να τις επιβληθούν τα μνημόνια. Θέλουν να αποκαλύψουν την τεράστια διαπλοκή των πολιτικών εκείνων προσώπων τα οποία και σήμερα προσπαθούν να θεωρηθεί το σκάνδαλο σκευωρία και να γλυτώσουν τις καταδίκες.

Όπως είναι φανερό τα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περίπτωση αυτή είναι τεράστια. Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος θα κυνηγηθούν και οι διώκτες τους είναι ικανοί να δημιουργήσουν συνθήκες ενός νέου NOOR1.

Η κοινωνία κυρίως αλλά και η πολιτεία έχουν κάθε λόγο να μην αφήσουν να εξελιχθεί αυτό το πογκρόμ κατά των προστατευόμενων μαρτύρων. Και έχουν υποχρέωση να εμποδίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία και βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι για να αυτοπροστατευτούν, χωρίς αιδώ και ηθικούς φραγμούς θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια ακόμη καταστροφή. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τον δρόμο που απαιτείται να ακολουθήσουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα. 

Η Δημοκρατία αυτή τη φορά πρέπει να προστατευτεί από τη επικίνδυνη Δεξιά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter