Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ευρωπού στο Κιλκίς ξέρουν από αλληλεγγύη

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ευρωπού στο Κιλκίς ξέρουν από αλληλεγγύη

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Ο λόγος που το παιδιά αποφάσισαν να εκφραστούν με αυτό το τρόπο είναι γιατί νιώθουν ότι κάποιοι συμμαθητές τους εξαιρούνται από το δικαίωμα τους να εισαχθούν υπό ίσους όρους στο Πανεπιστήμιο καθώς λείπουν βασικοί καθηγητές από το Γενικό Λύκειο Ευρωπού ενώ ήδη διανύουμε τον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν γονείς των μαθητών από την Α’ και Β’ Λυκείου χάνονται 8 ώρες την εβδομάδα από τα μαθηματικά και 6 ώρες φυσική χημεία και βιολογία. Ενώ το βασικότερο όλων είναι ότι δεν έχουν εγκριθεί δυο ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού.

Δηλαδή υπάρχουν μαθητές που δεν μπορούν να επιλέξουν την κατεύθυνση που θέλουν γιατί το υπουργείο δεν τις έχει εγκρίνει. Όπως εξηγεί η κ. Ελένη μητέρα μαθητή της Γ’ Λυκείου που θέλει να ακολουθήσει την θετική κατεύθυνση «τις προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο».

Όπως αναφέρουν γονείς και μαθητές είναι πρωτοφανείς να φτάνουμε στον Νοέμβριο και να μην έχουν εγκριθεί τα τμήματα των παιδιών την ίδια ώρα που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας άλλα ολιγομελή τμήματα σε άλλα σημεία της χώρας.

Είναι προφανές ότι οι γονείς για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται στα παιδιά που φέτος θα δώσουν πανελλήνιες πληρώνουν εντατικά φροντιστήρια για να μην αποβεί μοιραίο για τον μέλλον τους η στάση του Υπουργείου. Η επόμενη εναλλακτική που προσφέρεται στα παιδιά είναι να αφήσουν το σχολείο τους την τελευταία και πιο βασική χρονιά των μαθητικών τους σπουδών και να πηγαίνουν κάθε πρωί σε ένα άλλο σχολείο που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι τους και να παραμένουν εκεί μέχρι τις 4 το μεσημέρι καθώς δεν υπάρχει λεωφορείο επιστροφής νωρίτερα «πρέπει να φεύγουν στις 7 παρά με το λεωφορείο και να γυρνάνε στις 4 παρά γιατί δεν έχει νωρίτερα άλλο λεωφορείο επιστροφής» λέει η κ. Ελένη στο documentonews.gr.

Οι μαθητές για την κίνηση τους αυτή εξέδωσαν και μια ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ζητούν να εγκριθούν τα δυο ολιγομελή τμήματα του σχολείου τους. Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στον άνθρωπο, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα και σε όσους τιμούν με την παρουσία τους και την διαμονή τους την χώρα αυτή.Για το λόγο αυτό σας καλούμε:

Μην επιτρέπετε μαθητές και μαθήτριες να εγκαταλείπουν το σχολείου τους και να πηγαίνουν σε ένα ολότελα ξένο περιβάλλον την κρισιμότερη χρονιά των μαθητικών τους σπουδών την χρονιά που θα κρίνει το μέλλον τους γιατί όχι και το μέλλον του ιστορικού και ακριτικού αυτού τόπου .Καλούμε όλους του αρμόδιους φορείς να αναλογιστούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας και να εγκρίνουμε τα δυο ολιγομελή τμήματα του σχολείου μας (θετικών σπουδών και σπουδών υγείας).

«Πειράματα» και στο Πειραματικό

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο καταγγέλλει με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας “σοβαρά προβλήματα στο διδακτικό προσωπικό, καθώς κάθε εβδομάδα δεν πραγματοποιούνται 76 ώρες βασικών μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει κάνει τους απαραίτητους διορισμούς καθηγητών”

Μεταξύ άλλων στην επιστολή το 15μελές Συμβούλιο Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει:

Από τις αρχές της τρέχουσας σχολικής περιόδου υπάρχουν σημαντικά κενά στο διδακτικό προσωπικό βασικών μαθημάτων, όπως Βιολογία, Κοινωνιολογία, Χημεία, Γεωγραφία, Μαθηματικά, Πληροφορική και Μουσική. Πιο συγκεκριμένα οι διδακτικές ώρες που ματαιώνονται σε Γυμνάσιο και Λύκειο κάθε εβδομάδα είναι οι εξής:

21 ώρες Βιολογίας

18 ώρες Κοινωνιολογίας

16 ώρες μαθημάτων Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία)

8 ώρες Μαθηματικών

7 ώρες Πληροφορικής

6 ώρες Μουσικής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter