Οι Ρώσοι ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη Συρία

Οι Ρώσοι ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα ανοίξει νέο κύκλο επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία, εάν δεν εκκαθαριστεί πλήρως η περιοχή από τους Κούρδους, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στις συμφωνίες με ΗΠΑ και Ρωσία, οι οποίες δεν τηρούνται πλήρως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Τα όσα ειπώθηκαν από τον Τσαβούσογλου αιφνιδίασαν τη Ρωσία, η οποία δεν δίστασε να φανερώσει την ενόχλησή της. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκαθάρισε ότι η χώρα έχει εφαρμόσει όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας για τη Συρία.

«Χάρη σε σειρά μέτρων που έχει εφαρμόσει η Ρωσική Ομοσπονδία, είναι πιθανόν να σταθεροποιηθεί σημαντικά η κατάσταση. Η αναφορά του επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για ανάληψη στρατιωτικής δράσης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κλιμακώσει την κατάσταση στη βόρεια Συρία αντί να την επιλύσει κατά τον τρόπο που αναφέρεται στο κοινό μνημόνιο που υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Παράλληλα, ο Κονασένκοφ απαρίθμησε τομείς όπου πιστεύει ότι η Ρωσία συνέβαλε να σημειωθεί πραγματική πρόοδος, περιλαμβάνοντας σε αυτούς τον διαχωρισμό γρήγορα συγκρουόμενων πλευρών και τη διενέργεια κοινών περιπολιών με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Μόσχα είναι στη διαδικασία της ανάπτυξης περισσότερης ρωσικής στρατονομίας στη βορειοανατολική Συρία, της δημιουργίας κινητών νοσοκομειακών μονάδων για τους άμαχους, της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανοικοδόμησης υποδομών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter