Οριστικό: Την Παρασκευή οι άρσεις βουλευτικής ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά

Οριστικό: Την Παρασκευή οι άρσεις βουλευτικής ασυλίας Λοβέρδου – Σαλμά

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία εισηγείται στην Ολομέλεια την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας για τους Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριο Σαλμά. Αύριο, Παρασκευή, θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συντομότατη ακρόασή του στην Επιτροπή, δήλωσε πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στην Ολομέλεια, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του.

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Και οι δύο πρώην υπουργοί έκαναν λόγο για σκευωρία εναντίον τους, ενώ ο Μ. Σαλμάς το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Κατά την σχετική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια, θα ζητηθεί και η άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή, Αρ. Φωκά, μετά από έγκληση πολίτη αναφορικά με ιδιωτική υπόθεση που έχει προκύψει.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό – Ομολογία Novartis: Καταφέραμε να βάλουμε παράνομα το Gilenya μέσω του Λοβέρδου (έγγραφο)

Διαβάστε επίσης: Φάμπρικα με τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις για τον Μάριο Σαλμά

Δεν παραπέμπονται στην Ολομέλεια οι υποθέσεις Καμμένου – Πολάκη

Την Επιτροπή απασχόλησαν και οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί κατά του Πάνου Καμμένου και του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Γ. Κουρτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη αντίστοιχα.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση μελών της Επιτροπής από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Π. Πολάκης δεν επικαλέστηκε το ίδιο άρθρο, κάνοντας λόγο για «φθηνό αντιπερισπασμό» του αντιπροέδρου της ΝΔ που εντάσσεται στα πλαίσια της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσά τους. «Έπιασα τον κλέφτη, τον πήγα στον εισαγγελέα και αυτός μου έκανε μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα» σχολίασε ο αν. υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter