Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Ισοφάριση διά χειρός Σλούκα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Ισοφάριση διά χειρός Σλούκα

Φιλί ζωής και ένεση ηθικού ήταν για τον Παναθηναϊκό η νίκη του επί τη Μακάμπι στον δεύτερο αγώνα: 95-79 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα και 1-1, μέσα σε απόθέωση από 18.000 θεατές. Οι «πράσινοι» χρειάζονται δύο νίκες σε τρία παιχνίδια για να προκριθούν στο φάιναλ-φορ, αλλά η σειρά μεταφέρεται την επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με 29 πόντους, 8/9 δίποντα και 4/7 τρίποντα. Ο εξαιρετικός Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσθεσε 15 πόντους, ο Ντίνος Μήτογλου 14, ο Ματίας Λεσόρ 11 και ο Κέντρικ Ναν 10.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι πολύ χαλαρός και γρήγορα βρέθηκε να χάνει με μεγάλη διαφορά: 20-28 στο δεκάλεπτο. Ο πολύπειρος Κώστας Σλούκας σάλπισε την αντεπίθεση και το προσπέρασμα ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα με απανωτά τρίποντα από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού (41-38). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε τη σκυτάλη με πέντε προσωπικούς πόντους και η διαφορά έφτασε στους 12 πόντους: 51-39 στο ημίχρονο.

Η γ’ περίοδος ξεκίνησε με νέο ελληνικό σερί και το σκορ έγινε 64-46 και 71-56, αλλά η Μακάμπι έμεινε ζωντανή χάρη στον Μπλατ και πέτυχε σερί 0-12, όταν ο Σλούκας υπέπεσε στο 4ο φάουλ του (71-68). Ωστόσο, ο Ματίας Λεσόρ πρόσφερε νέα ώθηση στον Παναθηναϊκό και ο Παπαπέτρου έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο (82-70).

Το ματς έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αφού προηγήθηκαν οι δημόσιοι διαξιφισμοί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη διοργανώτρια αρχή, με αφορμή τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν και την ανακοίνωση της ΚΑΕ σχετικά με τη διαιτησία του πρώτου αγώνα. Στις κερκίδες του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά από διετή απουσία.

Ο τρίτος και ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθούν τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Πέμπτη στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου, προσωρινή έδρα της Μακάμπι, κεκλεισμένων των θυρών. Εάν χρειαστεί πέμπτο ματς, αυτό θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Οι Ισραηλινοί είχαν κερδίσει το πρώτο ματς με σκορ 87-91.

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Βιλντόσα 5, Γκραντ 3, Καλαϊτζάκη 2, Γκριγκόνις 2, Κ. Αντετοκούνμπο 4, Μαντζούκα. Απουσίασε ο τραυματισμένος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο επόμενο παιχνίδι.

Από τη Μακάμπι του άλλοτε «πράσινου» Όντεντ Κάτας, που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Ουέιντ Μπάλντγουιν, o Λορέντζο Μπράουν ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους. Ο Ταμίρ Μπλατ, γιος του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, πρόσθεσε 11. Ξεχώρισαν και οι Κλίβελαντ 12, Κόεν 12, Ριβέρο 9.

Ο Ολυμπιακός, που χθες θριάμβευσε εκτός έδρας επί της Μπαρτσελόνα με 77-75 (Ουίλιαμς-Γκος 15, Κάνααν 14, Πετρούσεφ 12, Φαλ 11, ΜακΚίσικ 9), θα προσπαθήσει να πετύχει το 2-0 το βράδυ της Παρασκευής στις 10 μμ, πάλι στην Ισπανία. Η συμμετοχή του τραυματισμένου Φίλιπ Πετρούσεφ θεωρείται αμφίβολη, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έχει μείνει στην Αθήνα. Ο τρίτος και τέταρτος αγώνας έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) στο Φάληρο.

Αύριο θα γίνει στο Μόντε Κάρλο και ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στη Μονακό και στη Φενέρμπαχτσε (0-1). Στο φάιναλ-φορ, που θα γίνει στο Βερολίνο στις 24-26 Μαΐου, θα προκριθούν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter