Πέλλα: Έκλεβαν καντήλια από νεκροταφεία

Πέλλα: Έκλεβαν καντήλια από νεκροταφεία

Αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι περιοχών της Πέλλας από τη δράση των λεγόμενων «κυνηγών μετάλλου», οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν επιδρομές ακόμη και σε νεκροταφεία, κλέβοντας ό,τι περιέχει χαλκό και μπρούντζο, όπως καντήλια και σταυρούς, που συνήθως καταλήγουν σε μάντρες ή πωλούνται στην μαύρη αγορά.

Στην προσπάθειά τους να πάρουν ό,τι πολύτιμο μπορούν, οι δράστες συχνά προκαλούν φθορές σε τάφους, αλλά και στους χώρους των κοιμητηρίων-«στόχων». Τα κρούσματα, όπως καταγγέλλεται, πύκνωσαν και μόλις το προηγούμενο εξάμηνο σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις κλοπές από νεκροταφεία της Πέλλας, για τις οποίες η Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας τριανταεννιάχρονος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μαζί δύο άγνωστους συνεργούς του, φέρεται να έκλεψε το διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο έως το φετινό Φεβρουάριο μπρούτζινα καντήλια αξίας 18.500 ευρώ. Σε βάρος του τριανταεννιάχρονου σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Πέλλας, η οποία διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελία πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter