Πεντέλη: Πήγε να κάψει πεύκο στο οικόπεδό του με μπιτόνι γεμάτο πετρέλαιο

Πεντέλη: Πήγε να κάψει πεύκο στο οικόπεδό του με μπιτόνι γεμάτο πετρέλαιο

Mπορεί η οσμή του θανάτου και της καταστροφής στην Ανατολική Αττική να μην έχει φύγει ακόμα από την ατμόσφαιρα της περιοχής, εντούτοις ένας ασυνείδητος κάτοικος της Νέας Πεντέλης, αποπειράθηκε χθες Σάββατο στις 7μμ να βάλει φωτιά σε πεύκο και παρακείμενα ξύλα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Αυγούστου, ώρα 19:05 έπειτα από ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εδόθη φωτιά στην οδό Αγ.Γεωργίου 6 στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δύο (2) οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης καθώς και δύο (2) οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής, ένα (1) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα (1) του ΣΠΑΠ.

Εντός του περιφραγμένου οικοπέδου ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να βάλει φωτιά, ρίχνοντας πετρέλαιο σε πεύκο το οποίο είχε εμφανή τα σημεία της, ομοίως και σε παρακείμενα ξύλα.

Η άμεση επέμβαση όλων των οχημάτων απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και την πρόκληση περεταίρω ζημιών.

Στο σημείο ήρθε η Άμεση Δράση η οποία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη, κατέσχεσε το δοχείο πετρελαίου, μετέφερε τον δράστη στο Α.Τ. Μελισσίων και ειδοποίησε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις περεταίρω ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης τόνισε σχετικά: 

«Την παρούσα περίοδο και ιδίως με δείκτη επικινδυνότητας τέσσερα (4), ενέργειες καύσης κλαδιών, οξυγονοκολλήσεις, κοπή με τροχό, κάπνισμα μελισσιών, ψήσιμο εν υπαίθρω, βραχυκυκλώματα καλωδίων της ΔΕΗ, είναι καταστρεπτικά για εμάς, για τους συνανθρώπους μας, το περιβάλλον και τις ιδιοκτησίες μας. Ως άνθρωπος που έχω δώσει πλέον της 20ετίας από τη ζωή μου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Πεντελικό και όχι μόνο σας παρακαλώ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΣΟΙ ΠΡΑΤΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΡΑΤΟΥΝ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter