Ποδόσφαιρο: Τρίτη σερί νίκη για την Εθνική, 2-1 τη Φινλανδία

Ποδόσφαιρο: Τρίτη σερί νίκη για την Εθνική, 2-1 τη Φινλανδία

Η Φινλανδία προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ με τον Τέεμου Πούκι, αλλά η ανεβασμένη «γαλανόλευκη» του Φαν ‘τ Σιπ απάντησε γυρίζοντας το ματς με τα γκολ των Μάνταλου και Γαλανόπουλου, κλείνοντας με νίκη (2-1) τις υποχρεώσεις της στον 10ο Όμιλο των προκριματικών του Euro 2020. 

Η εθνική ομάδα έκλεισε την προκριματική φάση του Euro 2020 με τρεις συνεχόμενες νίκες. Μετά την Βοσνία και την Αρμενία κατέβαλε και την αντίσταση της Φινλανδίας με 2-1 στο ΟΑΚΑ, όμως είχε ήδη αποκλειστεί από τα τελικά.

H «γαλανόλευκη» ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, οι διεθνείς πρέσαραν σε όλο το γήπεδο και προσπαθούσαν με οργανωμένες επιθέσεις να φτάσουν στον επίτευξη του πρώτου γκολ. Mε την συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου η εθνική μας είχε 11 τελικές και ο αντίπαλος της καμία. Στο 27’ ο αρχηγός της ομάδας, Kώστας Σταφυλίδης, υπέπεσε σε ένα … παιδικό λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πούκι που νίκησε τον Βλαχοδήμο. Αυτό ήταν το δέκατο γκολ για τον Φινλανδό άσο στα προκριματικά.

Mε το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η εθνική έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, απέκρουσε προσωρινά η άμυνα της Φινλανδίας, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, αυτός γύρισε για τον Μάνταλο, ο οποίος με πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Η εθνική έφτασε στην ανατροπή στο 70’. Ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης πλάσαρε, ο Γιόρονεν απέκρουσε προσωρινά την μπάλα και ο Γαλανόπουλος από πολύ κοντά έκανε το 2-1. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα με τη γαλανόλευκη φανέλα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Λημνιός, Μάνταλος (92’ Μασούρας), Μπακασέτας, Παυλίδης (64΄Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τόιβιο (59’ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Σούλερ (77’ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77’ Σοίρι), Λουντ, Καούκο, Ραϊτάλα, Πούκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter