Στα… χαρακώματα ΠΟΕ-ΟΤΑ και γαλάζιος δήμαρχος Γλυφάδας

Στα… χαρακώματα ΠΟΕ-ΟΤΑ και γαλάζιος δήμαρχος Γλυφάδας

Πόλεμος με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕΟΤΑ, και του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος άσκησε αγωγή κατά της ηγεσίας της, με επίκεντρο την… αναμόχλευση της υπόθεσης των “δια περιφοράς” αποφάσεων στο Δήμο Γλυφάδας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγγέλλει τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ για προσπάθεια συνδικαλιστικής φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων στους δήμους.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, καθώς ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας άσκησε αγωγή κατά της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχετικά με αναφορές της στο θέμα των …τηλεφωνικών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας. Ο Γιώργος Παπανικολάου “πάτησε” στο ότι η υπόθεση με τις καταγγελίες για τις λεγόμενες “εικονικές συνεδριάσεις” (2015-2017) έχει τεθεί στο αρχείο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, μετά την νομοθέτηση παραγραφής τέτοιων περιπτώσεων, με διάταξη που είχε φέρει στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι έχει συμβεί; Όπως επισημαίνει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Ομοσπονδία είχε εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με τις κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας σε αυτό, την στάση Παπανικολάου «να λειτουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2019, η οποία προκηρύχθηκε κατά του άρθρου 179 και την δημιουργία και λειτουργία παράνομης χωματερής στην περιοχή του Γκολφ, όταν ο ίδιος δήλωνε ότι κόπτεται για το «Δημόσιο Καλό» και την «Δημόσια Υγεία»».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Γιώργος Παπανικολάου θεωρεί ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» και «συκοφαντική» την αναφορά στο Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, «πώς με το «φωτογραφικό άρθρο 185» «παραγράφεται μονομιάς η ογκώδης δικογραφία στο 120/2019 Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τις 62 εικονικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. στις οποίες ελήφθησαν αποφάσεις για την διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Γλυφάδας μέσω προμηθειών, αναθέσεων έργων και υπηρεσιών, αναμορφώσεις προϋπολογισμών, άδειες καταστημάτων, μεταφορές χρημάτων κ.α.».

Με νομοθετική ρύθμιση που ετέθη σε ισχύ τέλος Οκτωβρίου 2019 (εντάχθηκε στον νόμο 4635/2019) ορίστηκε ότι αποφάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που έχουν ληφθεί δια περιφοράς θεωρούνται νόμιμες, εφόσον δεν πάσχουν από άλλους λόγους νομιμότητας. Επίσης, ασκηθείσες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος αιρετών προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα αποκλειστικώς σχετιζόμενα με την δια περιφοράς σύγκληση των συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού , παύουν οριστικά. Και η ρύθμιση καταλήγει στο εξής: Σε περιπτώσεις, στις οποίες δεν έχει ασκηθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος ποινική ή πειθαρχική δίωξη, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με πράξη του αρμοδίου οργάνου.

Ετσι, δόθηκε η δυνατότητα να «κλείσει» και το ζήτημα που αφορούσε τη διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας. Εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα υπ. αριθμ. 1836/2019 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, και τέθηκε η υπόθεση στο αρχείο. Οπως επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την αγωγή του εις βάρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νίκου Τράκα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ζητά να του καταβάλλουν το ποσό των 20.000 ευρώ. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει ότι «ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται και το κυριότερο δεν φοβάται». Και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά των κακώς κειμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας συμπεριφορές Αιρετών, οι οποίες δεν συνάδουν με το Δημόσιο συμφέρον. Όσον αφορά στην αγωγή του κ. Γεώργιου Παπανικολάου, η απάντησή μας θα δοθεί στο Δικαστήριο… και όχι μόνο!!!».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter