Στην πρεσβεία των ΗΠΑ κορυφώθηκε η διαδήλωση για τα 45 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (Photos)

Στην πρεσβεία των ΗΠΑ κορυφώθηκε η διαδήλωση για τα 45 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (Photos)

Ολοκληρώθηκε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία η μεγάλη πορεία χιλιάδων διαδηλωτών για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλωτές κατέληξαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού. 

Ακολούθησε ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ που ξεκίνησε από τον Ομόνοια, ενώ με δικό του μπλοκ διαδήλωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου έξω από την πρεσβεία δέχθηκε επίθεση μεμονωμένων ατόμων, η οποία ωστόσο δεν είχε συνέχεια. 

Με κεντρικό σύνθημα “Λευτεριά στο λαό, θάνατο στο φασισμό” οι διαδηλωτές καταδικάζουν το φασισμό, το ναζισμό καθώς κι αντίστοιχες συμπεριφορές.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου αφού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μέσω της κλασικής διαδρομής κατέληξαν έξω την αμερικάνικη πρεσβεία, η οποίο φρουρείτο από δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στο τέλος της πορείας δεν έλειψαν και κάποια επεισόδια έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πραγματοποίησαν προσαγωγές. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter