Στο «σκαμνί» κάθισαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση

Στο «σκαμνί» κάθισαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση

Για τις 5 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη των κατηγορουμένων για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του κομμωτή των celebrities Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, πριν από περίπου τρία χρόνια στο σπίτι τους στο Λυκαβηττό. 

H υπόθεση εκφωνήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας, αλλά διακόπηκε, καθώς ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων διορίστηκε πρόσφατα και ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

“Είναι πολύ δύσκολο να το ξαναπερνώ αυτό αλλά είναι αναγκαίο . Ελπίζω σύντομα να τελειώσει η περιπέτεια….” , δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφασή του είχε στείλει στη φυλακή τους τρεις κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς τους ποινές κάθειρξης από 12 έως 54 έτη.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 30χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών .

Ο 42χρονος, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης ήταν σε άδεια από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, και πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών (εκτιτέα τα 25).

Στον 35χρονο Ιρακινό επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, ενώ αποφασίστηκε η απέλαση μετά την έκτιση της ποινής.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του πρώτου βαθμού, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και ομόφωνα, έκριναν ένοχο τον 42χρονο κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απόπειρα ληστείας σε βάρος του κ. Καλλίτση αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 30χρονος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή ενώ αθωώθηκε για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της συζύγου του, της απλής συνέργειας της απόπειρας ληστείας σε βάρος της και της κατοχής φυσιγγίων και πυρομαχικών.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση καθώς και για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter