Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων της Χαλκιδικής: Υπήρχαν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, ψάχναμε δύο ώρες

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων της Χαλκιδικής: Υπήρχαν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, ψάχναμε δύο ώρες

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων της Χαλκιδικής που έζησαν την φονική καταιγίδα.

«Όλα έγιναν ξαφνικά (…), κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο» υπογραμμίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που χθες το βράδυ έζησε εφιαλτικές στιγμές στη Νέα Ποτίδαια.

Εκτός της αγωνίας για την ίδια της τη ζωή, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

«Πρόκειται για πραγματική καταστροφή» επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για αυτό το θλιβερό γεγονός. 

Συγκλονισμένη από το μέγεθος της κακοκαιρίας και όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, η τουρίστρια τονίζει ότι όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία όλοι έτρεξαν να σωθούν. «Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα», σημειώνει.

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον (…) Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι “είναι εδώ” και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι» τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως έπειτα από αυτή τη κακοκαιρία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, είχαμε καμιά δεκαριά τραυματίες»

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε σε δημοσιογράφους κάτοικος της Χαλκιδικής ο οποίος ήταν επίσης βρισκόταν στην ταβέρνα όπου έχασαν τη ζωή τους μητέρα και γιος. 

«Γκρέμισε τα πάντα. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, είχαμε καμιά δεκαριά τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε, ήταν από κάτω» είπε χαρακτηριστικά. 

«Το παιδάκι ήταν εδώ έξω.Δεν ήταν τραυματισμένο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου το πήγε στο ΕΣΥ, εκεί προσπάθησαν, αλλά κατέληξε» συνέχισε.

https://www.youtube.com/watch?v=XABolUsiEZ4

Αέρας πέταξε γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών και την παρέσυρε

Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό περιέγραψε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μουδανιών κ. Κατσάς όπως του το περιέγραψε η γυναίκα. Όπως είπε ο δυνατός αέρας παρέσυρε μια γυναίκα και την πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών, Στη συνέχεια ο κάδος παρασύρθηκε για πεντακόσια μέτρα μακριά. Όπως είπε μάλιστα ο διευθυντής του κέντρου Υγείας παρά τα όσα πέρασε η γυναίκα, ευτυχώς τα τραύματά της δεν ήταν σοβαρά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter