Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας της δίκης για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας της δίκης για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Τον κάλεσαν να καταθέσει όσα γνωρίζει για την μεταφορά της σορού του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου από τους δράστες της δολοφονίας του, κι αυτός …φλόμωσε το δικαστήριο στα ψέματα.

Ο εν λόγω μάρτυρας εξετάστηκε αφού πρώτα είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του μετά από αίτημα των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Τη σύλληψη του πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η συγκλονιστική αυτή υπόθεση, και η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Δεν θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας για την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν», είπε χαρακτηριστικά στην πρόταση της η εισαγγελέας.

Ο εν λόγω μάρτυρας είχε κριθεί σημαντικός για την διαλεύκανση του μυστηρίου της εξαφάνισης της σορού του Μάριου, καθώς σε μια σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του θύματος, ειπώθηκαν και φράσεις όπως «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο».

Στις επίμονες όμως ερωτήσεις του δικαστηρίου για ποιο λόγο ακούγονται τέτοιες φράσεις, ο μάρτυρας κάθε άλλο παρά πειστικές απαντήσεις έδωσε… Επέμενε ότι θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον κατηγορούμενο ήταν η δουλειά που του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά», υποστήριξε ο μάρτυρας ο οποίος μάλιστα ορκίστηκε και στα παιδιά του ότι έλεγε την αλήθεια. .

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ . Στην κατάθεσή του όμως υποστήριξε ότι είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χλμ που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα; Πείτε την αλήθεια.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μόνο κάρβουνα…

Δικαστής: Γιατί είπατε «όλα υπό έλεγχο»;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: …για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο μάρτυρας μαζί με τα σχετικά έγγραφα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 21 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 73χρονος που είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, στις 9 Αυγούστου του 2012 από το Παλαιό Φάληρο, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η συγκατηγορούμενη σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών.

Εκτός από τους δυο βασικούς κατηγορούμενους το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις κατηγορουμένους και τους καταδίκασε σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή .Δυο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter