Την ερχόμενη εβδομάδα η ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την ερχόμενη εβδομάδα η ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης διευκρίνισε πώς όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας προσθέτοντας μάλιστα πως «Θα μιλήσουν όλοι, θα έχει χρόνο για όλους, όλα τα άλλα είναι περί όνου σκιάς».

Επί της ουσίας ο κανονισμός για την κύρωση διεθνών Συμφωνιών προβλέπει μία συνεδρίαση στην Επιτροπή και μία στην Ολομέλεια με δυνατότητα αύξησης σε τέσσερις, κάτι που αφήνει ανοιχτό η Κυβέρνηση με πιο πιθανό ενδεχόμενο να διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις στην Επιτροπή και μία στην Ολομέλεια. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει και η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης θα ανακοινώσει και τις αλλαγές (πιθανότατα θα προχωρήσει σε αύξηση των μελών) στη σύνθεση της Επιτροπή Εξωτερικών Άμυνας μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση και μετά τη χθεσινή απόφαση του Ποταμιού για ψήφο κατά συνείδηση η Συμφωνία θα περάσει με 152 «ναι» και μένει να αποσαφηνιστεί η ψήφος του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Σε περίπτωση θετικής ψήφου των δύο τότε η Συμφωνία θα περάσει με 154 «ναι» γεγονός που ενδυναμώνει τη Συμφωνία και αποδυναμώνει τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης. 

Προβληματισμός επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ και για την αυριανή (Σάββατο) συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην Εφημερίδα των Συντακτών και για το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός να ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας.  

Δείτε επίσης: «Μαλλιά κουβάρια» στο ΚΙΝΑΛ – Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Γιώργος Παπανδρέου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter