Το ΚΚ Ιταλίας στην ευρωκάλπη με ψηφοδέλτιο που έχει πάνω του το σήμα του ΚΚΕ!

Το ΚΚ Ιταλίας στην ευρωκάλπη με ψηφοδέλτιο που έχει πάνω του το σήμα του ΚΚΕ!

Με το λογότυπο-σήμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) …ανά χείρας θα ψηφίσουν όσοι Ιταλοί επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (ΚΚΙ) στις ευρωεκλογές!

Αν και φαίνεται παράδοξο, είναι γεγονός. Μια ιδιαιτερότητα του ιταλικού νόμου που δυσχέραινε την κάθοδο στις ευρωεκλογές κόμματος χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έκανε το ΚΚΙ να ζητήσει τη βοήθεια του ΚΚΕ. Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που οδηγούν πλέον στη συμμετοχή του ΚΚΙ στις εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο. 

 Δόθηκε το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες ιταλικές Αρχές και το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο του ΚΚΙ θα φτάσει στις κάλπες σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας. Ποια είναι η ιδιαιτερότητα; Ότι πάνω στο ψηφοδέλτιο εκτός από το έμβλημα του ΚΚΙ θα έχει τυπωθεί το σήμα τόσο του ΚΚΕ όσο και της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, στην οποία ανήκουν και τα δυο κομμουνιστικά κόμματα. Τι έχει συμβεί;

Με δεδομένο ότι το ΚΚΙ («Partito Comunista», με επικεφαλής τον Marco Rizzo) δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έπρεπε, κατά την ιταλική νομοθεσία, να συλλέξει 145.000 υπογραφές, οι οποίες μάλιστα να προέρχονται από όλες τις περιφέρειες της χώρας κατ΄αναλογία. Ομως, ο νόμος παρείχε και τη δυνατότητα να προσπεράσει αυτή τη διαδικασία. Πώς; Εφόσον του έδινε κάλυψη ευρωκοινοβουλευτική ομάδα κόμματος. 

Το ΚΚΕ, έχοντας δυο εκλεγμένους ευρωβουλευτές, τον Κώστα Παπαδάκη (θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για την ευρωβουλή) και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο (υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ), συνέδραμε. Ετσι, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, ύστερα από αίτηση του ΚΚΙ, εξέδωσε θετική απόφαση για συμμετοχή του στις εκλογές. Ομως, έπρεπε στη συνέχεια να υπάρξει η επικύρωση των ψηφοδελτίων του ΚΚΙ από τα πέντε περιφερειακά δικαστήρια της Ιταλίας, που αντιστοιχούν σε πέντε εκλογικές περιφέρειες επικράτειας.

Δόθηκε και η έγκριση των δικαστηρίων. Ετσι, το ΚΚΙ θα κατέλθει στις ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο που θα έχει το σφυροδρέπανο, το έμβλημά του αλλά επίσης το σήμα του ΚΚΕ και το σήμα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Σε ανακοίνωση του, την οποία παρέθεσε η ιστοσελίδα του 902.gr το απόγευμα της Πέμπτης (18.4.2019), το Γραφείο Τύπου του ΚΚ Ιταλίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚ απέσπασε την επίσημη έγκριση για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές σε όλη την ιταλική επικράτεια»…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter