Το ΚΚΕ για την «επένδυση» στις Σκουριές Χαλκιδικής

Το ΚΚΕ για την «επένδυση» στις Σκουριές Χαλκιδικής

«Αντιλαϊκή» και «καταστροφική» για το περιβάλλον χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, με αφορμή την προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου (PETI) να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση της διερεύνησης των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων.

Στη συζήτηση της σχετικής αναφοράς συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής PETI ζητώντας να μείνει ανοικτή η υπόθεση προς διερεύνηση.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι με τη στάση της «συναινεί σε ένα έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής», την ίδια ώρα που έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο νέες επιπτώσεις που έχει συνολικά η εξόρυξη χρυσού σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα στις μεγάλες νεροποντές του περασμένου φθινοπώρου όπου συμπαρασύρθηκαν επικίνδυνα απόβλητα από τους χώρους απόθεσης της μονάδας της Ολυμπιάδας.

«Κατά την άποψή μας η επένδυση στις Σκουριές είναι αντιλαϊκή και καταστροφική για το περιβάλλον», συνέχισε ο κ. Αλαβάνος , καταλήγοντας ότι «Πρέπει να μείνει ανοιχτή η αναφορά, να διερευνηθεί το ζήτημα και με τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν, να αναγνωριστούν οι δίκαιες ανησυχίες των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter