“Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης”, η Κλερ Φόι, μιλά αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

“Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης”, η Κλερ Φόι, μιλά αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Κλερ Φόι είναι η νέα Λίζμπετ Σαλάντερ στην ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης». Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να υποδυθεί μια τέτοια εμβληματική αντιηρωίδα όπως η σουηδέζα πανκ-χάκερ; Αποκλειστική συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

-Η Ρούλα Πατεράκη δραματοποιεί ένα μέρος του πρώτου τόμου του «Κεφαλαίου» του Καρλ Μαρξ στο Θέατρο Ροές και συζητάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για αυτό που μοιάζει… ανέφικτο. το έργο του «θείου Κάρολου», ο Τζέιμς Τζόυς, η εργατική τάξη και ο φασισμός στην καθημερινότητά μας

-Οι χειροτέχνες καλλιτέχνες του Θησείου αντιδρούν στην απόφαση του Γ. Καμίνη να τους μετακινήσει από τον ιστορικό πεζόδρομο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια. Το κύμα συμπαράστασης, οι λόγοι που πιστεύουν ότι το Θησείο είναι ο φυσικός τους χώρος και η ανάγκη μην είναι πλέν αόρατοι για τις αρχές. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Ο Σπύρος Γραμμένος συζητάει με τον Ανδρέα Βάγια για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κρίση και τις κρίσεις πανικού με αφορμή τις μουσικές εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου και το πρώτο του θεατρικό έργο το «Φανταστικό Χωριό».

-Ο Γιάννης Μπαζιώτης είναι ο Ελληνας γεωλόγος που βρέθηκε στην Ανταρκτική με τη NASA και μιλάει στην Έμυ Ντούρου για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η κυκλοφορία του βιβλίου του «Ενας Ελληνας στην Ανταρκτική – 80 ημέρες, αναζητώντας μετεωρίτες με τη NASA» στο οποίο περιγράφει το χρονικό της αποστολής.

-Η ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο, ένας αιματοβαμμένος εορτασμός και ένας ιστορικός περίπατος από το Σωματείο Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950. Στις 18 Νοεμβρίου οργανώνεται περιήγηση στον τόπο που σημάδεψε την ιστορία της εγχώριας αντίστασης. Κείμενο της Βασιλικής Λάζου.

-Η Μαρίνα Αγγελάκη σε μία συζήτηση με τον Γιάννο Περλέγκα που σκηνοθετεί το έργο του Πιραντέλο «Να ντύσουμε τους γυμνούς», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην ακριτική Φλώρινα! Μια θρησκευτική κωμωδία για την τραγωδία και τη ματαιότητα της ζωής εμπνευσμένη από τα θρησκευτικά μυστήρια του μεσαίωνα, το «Καθαρτήριο» του Δάντη και τους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος.

-Ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ γράφει για τα βασικά ιστορικά διδάγματα και συμπεράσματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter