Το «χτύπημα» της Θεομηνίας σε Σητεία και Ιεράπετρα (video – εικόνες)

Το «χτύπημα» της Θεομηνίας σε Σητεία και Ιεράπετρα (video – εικόνες)

Μεγάλες καταστροφές, απεγκλωβισμοί και πολλά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στους δύο δήμους της Κρήτης.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν σήμερα στο νησί είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Ιδιαίτερα επλήγησαν αρκετές περιοχές της Σητείας, όπου σημειώθηκε πρωτοφανής άνοδος της στάθμης του νερού.

Μάλιστα η περιοχή Λιβάδεια, βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», αυτή είναι που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ ολόκληρος ο νομός είναι σε επιφυλακή.

Πολλά ωστόσο είναι τα προβλήματα και στην Ιεράπετρα με κατολισθήσεις σε οδικό δίκτυο, αλλά και πολλές οι ζημιές, που προκάλεσε η κακοκαιρία σε θερμοκήπια και καλλιεργήσιμες περιοχές.

Σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Σητεία και Ιεράπετρα, δύο δήμοι που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Συνεργεία θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή της Σητείας, καθώς πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκης, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση ήταν και παραμένει δύσκολη.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξημερώματα από τη Βιάννο», όπως τόνισε ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Πύργο, ωστόσο το μεσημέρι του Σαββάτου συναγερμός σήμανε στον δήμο Ιεράπετρας, αλλά και στην πόλη της Σητείας, στη θέση Λιβάδεια, όπου εκεί εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους άνθρωποι.

Ειδικότερα η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει και να διασώσει 18 ανθρώπους, στην περιοχή της Σητείας, όπου οι έντεκα ήταν από την περιοχή Λιβάδεια.

Τόνισε επίσης ότι έχει γίνει πλήρης έλεγχος σε ολόκληρη την περιοχή και έχουν γυρίσει σώοι και υγιείς στους οικείους τους οι άνθρωποι που κινδύνευσαν.

Επίσης είπε ότι τα «έντονα καιρικά φαινόμενα απαιτούν σεβασμό και πρέπει να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης, μέχρι να περάσει το καιρικό φαινόμενο, καθώς δεν κρατάει πολύ ώρα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, οι επιχειρήσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες και έχουν μεγάλο ρίσκο, καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, ωστόσο οι πυροσβέστες είναι άρτια εκπαιδευμένοι και δε διστάζουν να ρισκάρουν.

Πηγή: Νέα Κρήτη

https://www.facebook.com/dimitris.pathiakis/videos/1022136047981205/

Σητεία – Εικόνες Καταστροφής (06-04-2019)

Μπράβο στην Αστυνομία,την ΕΔΕΑΚ,τον Ερυθρό Σταυρό,την Πυροσβεστική,τη ΔΕΗ,τους αρμόδιους του Δήμου και σε κάθε πολίτη που βοήθησε στη σημερινή κατάσταση.

Mitato Films.

Gepostet von Dimitris Pathiakis MitatoFilms am Samstag, 6. April 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter