Χατζηδάκης: Πράγματι καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Πράγματι καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ

«Πράγματι καταργείται η μονιμότητα για τους νεοπροσληφθέντες στη ΔΕΗ» παραδέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τον «εκσυγχρονισμό» της ΔΕΗ.

Παίρνοντας το λόγο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο Κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες στη ΔΕΗ, επικαλούμενος το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας αλλά και την ανάγκη επιβίωσης της εταιρίας. Επίσης, ο υπουργός επικαλέστηκε τις διαφορετικές εργασιακές συνθήκες που ισχύουν για τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πηγή έμπνευσης το παράδειγμα του ΟΤΕ. Ως προς τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί επικείμενων πολυάριθμων ρουσφετολογικών προσλήψεων, απάντησε πως οι νέες προσλήψεις θα γίνονται μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ και θα αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή τόσο στη ΔΕΗ όσο και στη ΔΕΔΔΗΕ και καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε μέρα τοποθετείται πιο ψηλά τον πήχη του πολιτικού θράσους και κάθε μέρα περνάτε από πάνω» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μετατραπεί σε βιομηχανία ψεμάτων. «Το επόμενο που θα κάνετε είναι να μας πείτε ότι δεν είμαστε στην Αθήνα και είναι Νοέμβριος, αλλά είμαστε στη Βενεζουέλα και είναι καλοκαίρι», ήταν τα λόγια του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος διασαφήνισε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν είστε κατήγοροι (σ.σ. για τη ΔΕΗ), είστε κατηγορούμενοι».

Μάλιστα, έκλεισε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ξέχασε τι έλεγε για τον Τραμπ και εξεστράτευσε εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας. «Απλώς κουράστηκε και έκανε μια στάση στη Μ. Βρετανία» κατέληξε δηκτικά.

«Θέλει υπέρογκες αμοιβές για του χρυσοκάνθαρους και ψίχουλα για τους πληβείους»

Στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε ο Ν. Παππάς, καλώντας τον Κ. Χατζηδάκη να αφήσει κατά μέρους τις προσβολές κατά των βουλευτών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το ειρωνικό σχόλιο του υπουργού για τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι πολύ λογικό να έχει ανησυχία ο κ. Χατζηδάκη μετά τη μεγαλειώδη αντικυβερνητική πορεία γιατί εμφανίζονται ρωγμές στο κυβερνητικό αφήγημα περί πολλών και καλύτερων δουλειών. «Γιατί με το ¨παρών¨ νομοσχέδιο όπου έχουν απομείνει καλές δουλειές φροντίζει να τις κάνει χειρότερες» εξήγησε και επισήμανε με αφορμή τις αυξήσεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα golden boys της ΔΕΗ ότι ο υπουργός θέλει υπέρογκες αμοιβές για τους χρυσοκάνθαρους και ψίχουλα για τους πληβείους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter