Ξεπέρασε τα 2 μέτρα το χιόνι στα χωριά της Φθιώτιδας!

Ξεπέρασε τα 2 μέτρα το χιόνι στα χωριά της Φθιώτιδας!

Η Ωκεανίδα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της και στην περιοχή της Φθιώτιδας. 

Η Ωκεανίδα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της και στην περιοχή της Φθιώτιδας. Μπορεί κάτω από τα 200 μέτρα και στις πεδινές περιοχές να μην υπήρξε έντονη χιονόπτωση τις τελευταίες ώρες, ωστόσο ο όγκος του χιονιού – πάνω από τα 500 m- ήταν όντως “ιστορικός” όπως επιβεβαιώνει και ο Θανάσης Καρακάντζας, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Στερεάς Ελλάδος.

Σε χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το χιόνι ξεπέρασε ακόμη και τα 2 μέτρα όπως για παράδειγμα στη Δάφνη όπου ακόμη και τώρα, συνεργεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος αγωνίζονται προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο και να τον δώσουν στην κυκλοφορία. Αρκετό ήταν το χιόνι -πλησίασε τα 2 μέτρα- τόσο στο Γαρδίκι όσο και στα Πουγκάκια, στην Ανατολή και στα Κανάλια τα οποία όμως έχουν κανονικά πρόσβαση -πλέον- μετά την επιχείρηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων της περιφέρειας.

Στα 3 μέτρα το χιόνι στο Λιβάδι Αράχωβας…

Στην περιοχή της Φωκίδας η χιονόπτωση την χθεσινή μέρα ήταν ακόμη πιο έντονη μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Λιβάδι Αράχωβας όπου το χιόνι σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε και τα 3 μέτρα . Μάλιστα κάποια στιγμή χθες οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 10 μποφόρ ενώ έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Πολύ χιόνι και σε Αμφίκλεια και Πολύδροσο.

Πηγή: lamianow.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter