Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παίρνει αποστάσεις από τον Μητροπολίτη Μόρφου

  • Dogma
κύπρου

Την αντίθεσή του στα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους εξέφρασε σε δηλώσεις του στο politis.com.cy o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν με εκφράζουν αυτές οι δηλώσεις. Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο με την ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έγιναν θέμα και σε πολλά ξένα ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην «αιτία» που προκαλεί την ομοφυλοφιλία, ενώ σημείωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια «ξεχωριστή και διακριτική» μυρωδιά.

Σε άλλο απόσμασμα της ομιλίας του, ο Μόρφου αναφέρθηκε στις δολοφονίες τις οποίες διέπραξε ο Νίκος Μεταξάς, εξισώνοντας τις πράξεις ενός κατά συρροή δολοφόνου με την έκτρωση λέγοντας ότι «μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο».

Αδιαμφισβήτητα οι απόψεις  αυτές τόσο περί ομοφυλοφυλίας, όσο και αναφορικά με τον Νίκο Μεταξά εκθέτουν την Εκκλησία, δίνοντας παράλληλα «πάτημα» σε όσους θέλουν να της επιτεθούν.

 

 

 

TOP NEWS