Στα Τρίκαλα ο Λαρίσης Ιερώνυμος

  • Dogma
λαρίσης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να συλλειτουργήσει στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε για την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης Λαρίσης  μίλησε κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού για τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Οικουμένης τονίζοντας ιδιαίτερα τις αρχές τις οποίες έλαβε ο Άγιος από τους γονείς του και κυρίως από την αγία μητέρα του Ανθούσα, αρχές που τον βοήθησαν και τον ενίσχυσαν στη ζωή του ώστε να πορευθεί με σύνεση και ταπείνωση, κάνοντας πάντοτε το θέλημα του Θεού, δεχόμενος τις ύβρεις και τις εξορίες ως θεία δωρεά.

Περαίνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε και στον αδελφό του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο να ακολουθεί το παράδειγμα του Αγίου του και να χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει δώσει ο εορτάζων Άγιος, ήτοι την Θεία Λειτουργία, ως πνευματικό εφόδιο στη διακονία και ποιμαντορία του.

TOP NEWS