Στην Ήπειρο το Δ’ Πανελλήνιο συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού

  • Dogma

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος δη Περιφέρεια Ηπείρου και οι Ιερές Μητροπόλεις Άρτης, Νικοπόλεως και Πρεβέζης και Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν από 8ης έως και 10ης Νοεμβρίου 2019 στην Άρτα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα το Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού).

Γενικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται με  τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι «Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της».

Στο Συνέδριο, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα παραστούν εκπρόσωποι 70 από τις 82 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος,  εκτός από Πανελλήνιο, έχει και Διορθόδοξο χαρακτήρα, αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκτός από τους κληρικούς-εκπροσώπους επί θεμάτων  Προσκυνηματικών Περιηγήσεων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, των Εκκλησιών Αλβανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Κύπρου,  ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού, καθώς επίσης συνεργαζόμενοι με το Συνοδικό Γραφείο επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.ά.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ τους κ.κ. Συνέδρους θα προσφωνήσουν ο κυρίως φιλοξενών,  Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιότητος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός Τουρισμού κ.  Χάρης Θεοχάρης,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Βουλευτές της Ηπείρου, ο Δήμαρχος Αρτέων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτης εκπρόσωποι  του Συλλόγου Ξενοδόχων Ηπείρου και λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: Προγραμμα

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

TOP NEWS