Στο Αίγιο τα λείψανα του Αγίου Ευσταθίου

  • Dogma
ευσταθίου

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, θα βρίσκονται στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσταθίου Πτέρης Αιγίου, προς προσκύνηση και αγιασμό των ενοριτών και μη, τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, τα οποία φυλάσσονται εις τον ομώνυμο Ιερό Ναό Νέας Ιωνίας.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα και θα ακολουθήσει αγιασμός.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Παρασκευή, 12 Ιουλίου: Υποδοχή στις 6μ.μ. των Ιερών Λειψάνων και Αγιασμός. Στη συνέχεια Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μπαντουβάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Σάββατο, 13 Ιουλίου: α) Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

β) Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτέρης.

Κυριακή, 14 Ιουλίου: Τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν στον κεντρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτέρης, όπου θα τελεσθεί η Ακολουθία τού Όρθρου (7.30π.μ.) και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία.

Προσκαλούμε τους ευσεβείς χριστιανούς και τους φιλέορτους προσκυνητές όπως προσέλθουν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις και να λάβουν την ευλογία τού Αγίου Ευσταθίου.

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS