Επίσημο: Νέο Audi SQ8

Επίσημο: Νέο Audi SQ8

Η κορυφαία έκδοση του Q8 με πετρελαιοκινητήρα 435 PS και ήπιο υβριδικό σύστημα.

Η Audi παρουσίασε την κορυφαία έκδοση της ναυαρχίδας των SUV της - το νέο SQ8, το οποίο φορά πετρελαιοκινητήρα V8 απόδοσης 435 PS που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα.

Audi SQ8

Ακολουθώντας τη συνταγή των S4, S5, S6, S7, SQ5 και του συγγενικού SQ7, η Audi επέλεξε κινητήρα TDI για το SQ8. Πιο συγκεκριμένα, ο 4.0 V8 TDI αποδίδει 435 PS και 900 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που στέλνει την κίνηση και στους 4 τροχούς (quattro). Όπως και στο SQ7 που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη, η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 4,8" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Σε χαμηλές ταχύτητες το ένα turbo απενεργοποιείται προς όφελος της κατανάλωσης, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος 48 V της Audi που επιτρέπει πορεία με απενεργοποιημένο κινητήρα για έως και 40" σε ταχύτητες μεταξύ 55-160 km/h.

Η ενεργή αερανάρτηση που αυξομειώνει το ύψος του οχήματος κατά 90mm με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους που μειώνουν τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Για όσους θέλουν κάτι πιο δυναμικό, προαιρετικά διατίθενται μια πιο σπορ ανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης και σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Audi SQ8

Εξωτερικά, το SQ8 ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Q8 χάρη στη γρίλια που είναι βαμμένη σε ματ ασημί χρώμα, τους καθρέπτες σε απόχρωση αλουμινίου, τον πίσω διαχύτη σε μαύρο ματ χρώμα και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Εντυπωσιακές είναι και οι ζάντες 21" (προαιρετικά 22") που πίσω τους κρύβουν carbon κεραμικά φρένα ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό συναντάμε δύο οθόνες αφής, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit με σπορ ενδείξεις, μαύρες επενδύσεις από δέρμα και Alcantara, σπορ καθίσματα και τιμόνι, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμινένια πατήματα των μαρσπιέ.

Η εμπορική πορεία του SQ8 στην Ευρώπη θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, με τιμές που θα είναι αυξημένες σε σύγκριση με το επίσης πετρελαιοκίνητο Q8 50 TDI MHEV quattro tiptronic το οποίο στη χώρα μας ξεκινά από τα 96.360 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Audi SQ7 TDI

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube