Nissan Ariya Concept: Το μέλλον της φίρμας [video]

Nissan Ariya Concept: Το μέλλον της φίρμας [video]

Με το πρωτότυπο Ariya, η Nissan ανακοινώνει την προσεχή άφιξη ενός ηλεκτρικού crossover στην γκάμα της, που λανσάρει όμως ταυτόχρονα και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Ενώ η Nissan είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτρική αγορά, η γκάμα της εξακολουθεί να περιορίζεται στα Leaf και e-NV200. Ο ανταγωνισμός όμως είναι δραστήριος! Για παράδειγμα, η Peugeot και η Volkswagen θα διαθέσουν εμπορικά η καθεμιά τους από δύο EV μέχρι το επόμενο έτος. Μήπως η Nissan επαναπαύεται στις δάφνες της; Ευτυχώς, όχι! Αλλά η ιαπωνική φίρμα περιμένει να ετοιμαστεί τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Συμμαχίας.

Στην γκάμα της λοιπόν, αυτή η νέα πλατφόρμα θα εγκαινιαστεί από ένα SUV, μοντέλο που προαναγγέλθηκε από το πρωτότυπο που βλέπετε, το Ariya που είναι κεντρικό θέμα του σταντ της Nissan στο Tokyo Motor Show.

Nissan Ariya Concept 

Mε μήκος 4,6 m, το Ariya έχει την όψη ενός κουπέ SUV με οπισθοκλινή οροφή και έντονα κεκλιμένη πίσω πόρτα. Το ύψος του φτάνει τα 1,63 m που είναι επτά πόντους πιο χαμηλό από του X-Trail. Η κοψιά του Ariya είναι αθλητική χάρη σε έντονους ώμους και στα κοντά μετατρόχια.

Τα φανάρια δε, τα βλέπουμε για πρώτη φορά σε Nissan. Επίσης ένα ζωνάρι που τρέχει στο πίσω μέρος ενσωματώνει το σήμα της εταιρείας, ενώ εμπρός μεγάλες φωτεινές «σπάθες» οριοθετούν τη μάσκα. Η Nissan διατείνεται ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα αποτελεί το 95% του αυτοκινήτου που θα δούμε στις αντιπροσωπείες.

Nissan Ariya Concept

Στην καμπίνα, το ταμπλό επίσης δείχνει πολύ κοντινό σε ένα αντίστοιχο παραγωγής. Οι γραμμές του είναι καθαρές και συνεχίζουν στο ίδιο αισθητικό μοτίβο δημιουργώντας μια συνέχεια με τις πόρτες. Τα όργανα ελέγχου και το σύστημα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας συντίθενται από δύο μεγάλες οθόνες, χωρίς γείσο. Τα δε καθίσματα έχουν λεπτύνει για να βελτιώσουν τον εσωτερικό χώρο και τη χωροταξία.

Η Nissan δεν έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες για το Ariya. Το μόνο που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες και ότι η αυτονομία θα είναι 600 km. Αλλά η ισχύς παραμένει άγνωστη. 

Nissan Ariya Concept

To πρωτότυπο ενσωματώνει την τελευταία εκδοχή του αυτόνομου συστήματος οδήγησης ProPilot, ικανό να χειριστεί περισσότερες καταστάσεις. Αλλά δεν υπάρχει καμία υπόσχεση για 100% αυτόνομο Ariya: Όταν το αυτοκίνητο χρειάζεται τη βοήθεια του οδηγού, θα τον ειδοποιεί με μια σειρά ηχητικών και φωτεινών σημάτων. από ένα παιχνίδι ήχων και φώτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube