Vision Mercedes Simplex: Τετράτροχο γλυπτό που δένει το παρελθόν με το μέλλον

Vision Mercedes Simplex: Τετράτροχο γλυπτό που δένει το παρελθόν με το μέλλον

Το πρωτότυπο θα κοσμεί το νέο σχεδιαστικό κέντρο της Mercedes-Benz στη Νίκαια της Γαλλίας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου σχεδιαστικού της κέντρου στη Νίκαια της Γαλλίας, η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο "Vision Mercedes Simplex" - ένα τετράτροχο γλυπτό που ενσωματώνει την κληρονομιά της γερμανικής φίρμας και συμβολίζει τη μετάβαση στην τεχνολογία του μέλλοντος.

Το "Vision Mercedes Simplex" έχει άμεσες σχεδιαστικές αναφορές στην Mercedes 35 PS (1901) της συνεργασίας Daimler-Motoren-Gesellschaft που έκανε πρεμιέρα το 1901 σε αγώνα από τη Νίκαια στο La Turbie και έθεσε τις βάσεις για τα μοντέρνα αυτοκίνητα.

Simplex

Το λιλιπούτειο όχημα με αναλογίες που παραπέμπουν σε αγωνιστικό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, έχει μεγάλης διαμέτρου ακάλυπτους τροχούς στα άκρα του μονοκόμματου αμαξώματος και μια ανοιχτή διθέσια καμπίνα.

Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από απλότητα στο σχεδιασμό και διχρωμία, καθώς το εμπρός μέρος είναι λευκό και το πίσω μαύρο - όπως και οι διάφανες ζάντες. Η κυρίαρχη γρίλια με πλαίσιο σε απόχρωση rose gold παραπέμπει στο μακρινό πρόγονο του μοντέλο, όμως πλέον καλύπτεται από μια οθόνη Black Panel/3D καθώς πίσω της δεν υπάρχει θερμικό μοτέρ.

Simplex

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα πολύ λεπτά και οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, το έμβλημα της Mercedes που είναι ενσωματωμένο σε οριζόντιο μεταλλικό στοιχείο και η δερμάτινη τσάντα που είναι δεμένη με λουριά ανάμεσα στους τροχούς.

Η διεπαφή στο εσωτερικό του πρωτοτύπου επίσης χαρακτηρίζεται από απλότητα, με τον οδηγό να έχει πρόσβαση μόνο σε πληροφορίες που χρειάζεται την κάθε στιγμή μέσα από το αόρατο πάνελ οθόνης στο ταμπλό. Τα καθίσματα θυμίζουν πολυτελή έπιπλά καθώς οι επενδύσεις σε στυλ chesterfield έχουν απόχρωση azure blue που είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Κυανής Ακτής.

Mercedes

Όπως θα έχετε ήδη μαντέψει, το "Vision Mercedes Simplex" δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σχεδιαστική μελέτη και δεν προβλέπεται να κατασκευαστεί σε περισσότερα αντίτυπα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube