Ράλι Πορτογαλίας: Θρίλερ στο τέλος με νικητή τον Tanak

Ράλι Πορτογαλίας: Θρίλερ στο τέλος με νικητή τον Tanak

O Μeeke “χάρισε” στην Power Stage το βάθρο στον Ogier - Δεύτερος ο Neuville.

Ο Tanak είναι ο πανάξιος νικητής στον αγώνα της Πορτογαλίας πετυχαίνοντας τη δεύτερη συναχόμενη νίκη του, την ώρα που ο Meeke στέρησε από την Toyota το δικαιώμα να πανηγυρίσει δύο θέσεις στο βάθρο. 

Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή: Tanak, Meeke και Neuville ξεκίνησαν την ημέρα με μικρή διαφορά και όλα έδειχναν πως θα ΄χουν μια σκληρή μαχή για τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Πολύ γρήγορα τα δύο Toyota άνοιξαν τη διαφορά που τους χώριζε από τον Neuville, με τον Εσθονό να καταφέρνει να ελέγξει τον Βρετανό όμόσταυλό του που κάποια στιγμή τον είχε πλησιάσει πολύ. Ωστόσο φαίνεται ότι στις δύο τελευταίες ειδικές θυμήθηκε τον παλιό κακό εαυτό του και έχασε όλα όσα έχτιζε τρεις μέρες. Στην προτελευταία ειδική έκανε ενα τετ-α-κε χάνοντας πάνω από 17” και επιτρέποντας στον Neuville να περάσει εκείνος στη δεύτερη θέση λίγον πριν ξεκινήσει η Power Stage. Eκεί ο Meeke ολοκλήρωσε την καταστροφή αφού στα πρώτα χιλιόμετρα σημάδεψε ένα βράχο αφού κλειστηκε πολύ σε μια στροφή, κατέστρεψε την ανάρτησή του και εγκατέλειψε. Νωρίτερα είχε εγκαταλείψει o Greensmith, εγκατάλειψη που έγινε αιτία να διακοπεί για λίγο η ειδική, όπως και στην περίπτωση του Meeke.

Έτσι ο Ogier πανηγύρισε από το πουθενά μια τρίτη θέση. Μάλιστα η Power Stage διακόπηκε για να απομακρυνθεί το Yaris του Βρετανού. Ο Ogier από την άλλη, βλέποντας νωρίτερα οτι δεν είχε ελπίδα για βάθρο, φύλαξε τα λάστιχά του και επιτέθηκε στην Power Stage κάνοντας τον καλύτερο χρόνο, που σε συνδυασμό με τους βαθμούς της τρίτης θέσης τον κάνει να προηγείται του Tanak κατά 2 βαθμούς στην κατάταξη και να είναι αυτός που θα ξεκινά πρώτος στη Σαρδηνία. 

Από τους υπόλοιπους ο Lappi τερμάτισε την προσπάθειά του όταν τούμπαρε στην πρώτη ειδική της ημέρας αλλά συνέχισε για μια ειδική ακόμη όπου και εγκατέλεψε μετά από χτύπημα σε βράχο και καταστροφή της πίσω ανάρτησης του Citroen C3. 

H εγκατάλειψη του Lappi αλλά και αυτή του Meeke επέτρεψαν στον Teemu Suninen να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής, έχοντας πίσω του τον ομόσταυλό του Elfyn Evans. 

Επόμενος αγώνας αυτός της Σαρδηνίας στις 13-16 Ιουνίου. 

fin

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube