Θεέ μου, γιατί μας εγκατέλειψες στα χέρια τους;

Όσο κι αν ακούγεται γελοίο, δύο από τους βασικούς λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι α) η υποχρέωση να κυρώνονται με δημοψήφισμα διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν μεταβίβαση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων του κράτους και β) η καθιέρωση δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία! Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλάξει τον καταστατικό χάρτη της χώρας για να ξεπλύνει το «βρόμικο ‘15». Το θράσος δεν του λείπει. Η κυβέρνηση και το κόμμα που κυριολεκτικά ξεφτίλισε την έννοια του δημοψηφίσματος στην πιο καθοριστική και ιστορική στιγμή, να εμφανίζεται τάχα μου ότι επιθυμεί να κατοχυρώσει συνταγματικά τη δεσμευτική έκφραση της λαϊκής βούλησης, αφού εντωμεταξύ έχουν παραδώσει την Ελλάδα στους Αμερικάνους και τους τοκογλύφους! Ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!

Ελπίδα Τσιώλη

 

Στρέβλωση και συγκάλυψη

Να πούμε και του στραβού το δίκιο. Έχει δίκιο το ΚΚΕ. Προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, λεφτά υπάρχουνε, να φέρει την ιστορία στα μέτρα του αφήνοντας το ΚΚΕ στην άκρη. «Ο Πλουμπίδης ήτανε η ψυχή της τεράστιας αντιφασιστικής εκδήλωσης που έγινε το 1943 μέσα στην Κατοχή και απέτρεψε την πολιτική επιστράτευση» είπε ο Βούτσης στη Βουλή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας, αφήνοντας έξω το ΚΚΕ που πήρε την απόφαση και την υλοποίησε. Όπως δίκιο έχει ο Περισσός που τους ξεμπροστιάζει ότι αφαιρέσανε από τους φακέλους της Κύπρου -που παρουσίασαν με στόμφο, τα πιο ενοχοποιητικά ντοκουμέντα για ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Αγγλία! Μα σε όλα μούφα;

Σύλας Τσιρίδης

 

 

Το σικέ κλάμα του Νταλάρα

Πρωταγωνιστής σε τρεις συναυλίες στο Ηρώδειο μέσα σε ένα καλοκαίρι, σίγουρα αποτελεί ρεκόρ για ένα τραγουδιστή. Ο Νταλάρας πλέον πάει παντού, σαν να θέλει να ξανακερδίσει με την ποσότητα το στάτους που έχασε τα τελευταία χρόνια. Και κάνει πράγματα πρωτόγνωρα. Γιατί, ενώ ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε πάμπολλα αφιερώματα σε ζώντες και τεθνεώτες, ξαφνικά αρχίζει να κλαίει στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος την ώρα που ερμηνεύει ένα τραγούδι με στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Κι όχι μόνο κλαίει, αλλά πετάει κάτω βίαια το μικρόφωνο μαζί με τη βάση του κι ούτε σταματάει εκεί. Γυρίζει και πετάει κι ένα μπαγλαμά! Διακόπτει το τραγούδι και γυρίζει στη θέση του κι ενώ τον βλέπουμε να σκουπίζει τα μάτια του, στην επόμενη σκηνή πηγαίνει πάλι στην ορχήστρα και το ξανατραγουδάει ολόκληρο. Και λες, έχουμε ποτέ δει καλλιτέχνη να πετάει μικρόφωνα και όργανα την ώρα που τραγουδάει από συγκίνηση; Ούτε στα γαβ-γαβ της επαρχίας δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Θα το έκανε αυτό ένας Μπιθικώτσης, ένας Μητροπάνος, μία Νταντωνάκη ή μία Αλεξίου; Και λες, αν δεχτούμε ότι πράγματι του συνέβη μια τέτοια φόρτιση που ξεκουρδίστηκε ο άνθρωπος, γιατί αφού η εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη και επανέλαβε με ψυχραιμία ακέραιο το ίδιο τραγούδι, δεν ζήτησε να κοπεί στο μοντάζ το προηγούμενο που έμεινε μισό από το κλάμα; Τελικά καταλάβαμε ότι όσο καλός τραγουδιστής είναι άλλο τόσο κακός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Ελένη Νικολαΐδου

 

Μαφία σεκιούριτι

Στο ρεπορτάζ για την εκτέλεση ενός Ελληνοαυστραλού στη Βούλα που αναφέρεται ότι παρακολουθείτο και από την αστυνομία της Αυστραλίας για μαφιόζικες δραστηριότητες, η «Καθημερινή» παραλείπει την πληροφορία που δημοσιεύει «Το Βήμα» ότι αυτός ο καλός άνθρωπος συμμετείχε σε μία εταιρία security στην οποία μέτοχος είναι και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος καθώς κι ένας έμπορος που ασχολείται με αγοραπωλησίες οπλικών συστημάτων! Ακόμα και τα έγκυρα ρεπορτάζ έχουν τη διαπλοκή τους! Εντωμεταξύ, μέσα σε 18 μήνες εκτελεστές έχουν δολοφονήσει ή τραυματίσει σοβαρά δέκα άτομα! Μα δεν φοβούνται την οργή του φοβερού ντουέτου Γεροβασίλη-Παπακώστα;

Σάκης Παπατσώνης

 

Με λεωφορείο ή με τρολλ

Menios Sotiriadis: Καλά που ανέλαβε ο τεράστιος Στέλιος Παππάς τα ηνία του ΟΑΣΘ και περίμενα στην Κολόμβου 28 λεπτά το λεωφορείο για την Μενεμένη. Στελάρα, μην μασάς, κάνε την αναμονή μια ώρα.

Kostas Skenteris: Ναι, αλλά αν έρθει ο Κούλης, Θα περιμένεις περισσότερο.

 

(από το facebook)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!