Στην Αλόννησο η εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από τα Ψαχνά

Στην Αλόννησο η εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από τα Ψαχνά
17 Φεβρουαρίου 2019, 10:48
A+ A-
Την προσκύνησαν οι κάτοικοι του νησιού.

H Αλόννησος φιλοξένησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την ομώνυμη Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας κατά το διήμερο 11 - 12 Φεβρουαρίου. 

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, έφτασαν στην Αλόννησο οι π. Δαμασκηνός Μάκρας ιεροκήρυκας Βορείου Ευβοίας, π. Αλέξιος Παπασταμούλος από τη Γλώσσα Σκοπέλου και π. Τίτος Γερονικολός από τον Πύργο Ευβοίας, τους οποίους υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου π. Λουκάς Σταμέλος.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή της Ιερής Εικόνας στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, όπου και τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίον προσήλθαν πλήθος ευλαβών πιστών της Αλοννήσου. 

Την επομένη, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, τελέστηκε το πρωί πανηγυρικός όρθρος και θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των π. Τίτου και π. Λουκά, ψάλλοντος του π. Αλεξίου και του π. Δαμασκηνού ο οποίος έκανε το θείο κήρυγμα και αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη θαυματουργία της ιερής Εικόνας ενώ στο τέλος δώρισε στον Ιερό Ναό μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το μεσημέρι της ιδίας μέρας ανεχώρησε η ιερά Εικόνα μετά των πατέρων για την Σκόπελο. 

Επιστροφή