ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 1-0: Κορυφαίος ο Ναβροζίδης, ευκαιρία με τον Καλοχωρίδη στο φινάλε

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 1-0: Κορυφαίος ο Ναβροζίδης, ευκαιρία με τον Καλοχωρίδη στο φινάλε
17 Φεβρουαρίου 2019, 13:54
A+ A-
Σκόραρε ο Γαϊδαρτζής, ο οποίος είχε βάλει και δύο γκολ στο ματς του α' γύρου.

Με ήττα συνοδεύτηκε το ταξίδι του Απόλλωνα Ερέτριας στη Σαντορίνη (γήπεδο Φηρών), για τον αγώνα με τον δυνατό Πανθηραϊκό, ένα ματς που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (στην ομάδα της Σαντορίνης παίζουν και δύο Ευβοιώτες, οι Ζωντός και Τσίγκρος).

Κορυφαίος του Απόλλωνα Ερέτριας ήταν ο γκολκίπερ Ναβροζίδης (φωτό), ενώ η ομάδα της Εύβοιας που είχε παθητικό ρόλο στο ματς, στο 89' παραλίγο να ισοφαρίσει με τον Καλοχωρίδη.

Μέχρι τότε, όμως, ήταν τυχερή που το σκορ παρέμενε ...χαμηλά και εύθραυστο.

Η Ερέτρια μέχρι τώρα έχει μόλις ένα βαθμό μακριά από την έδρα του, αυτόν που πήρε πριν 15 μέρες στην Αθήνα κόντρα στον Χαραυγιακό.

Σήμερα στη Σαντορίνη, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα του ματς έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο 5' έχασαν την πρώτη ευκαιρία, με μία κεφαλιά του Κοντσταντίνοφ που πέρασε ανεκμετάλλευτη. 

Στη συνέχεια υπήρχαν στιγμές που ο Πανθηραϊκός πίεζε ασφυκτικά την άμυνα του Απόλλωνα, με τους Ευβοιώτες να προσπαθούν να λύσουν την πολιορκία.

Πάντως, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές φάσεις μέχρι το 27' όταν κινήθηκαν από τον άξονα, με τον Κονσταντίνοφ να τροφοδοτεί τον Γαϊδαρτζή κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 (ο σκόρερ είχε πετύχει δύο γκολ εις βάρος της Ερέτρια στον αγώνα του α' γύρου στο Ενωσιακό).

Στο 30' η Ερέτρια κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά το γέμισμα του Τόρ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας βγήκε και μάζεψε ο Ζωντός.

Στο 36' ο Πανθηραϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν σουτ του Αλεξ Μάνιας σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 37' από κόρνερ που εκτελέστηκε κεφαλιά του Κονσταντίνοφ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο β' ημίχρονο και στο 50' νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Σαντορινιούς, όταν από σέντρα του Τσίγκρου, ο Κονσταντίνοφ, εντελώς αφύλαχτος, δεν έπιασε "γεμάτη" την κεφαλιά. 

Στο 55' ήταν η σειρά του Τσίγκρου να κάνει μία κούρσα από αριστερά. Ο Ευβοιώτης μπακ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά έξω από την περιοχή, προτίμησε να μην σπάσει την μπάλα και να σουτάρει, με τον Ναβροζίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 60' ο Κονσταντίνοφ βρέθηκε απέναντι από τον Ναβροζίδη, πλάσαρε, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ του Απόλλωνα κατέβασε τα ρολά.

Στο 63' από σέντρα του εξαιρετικού Τσίγκρου, σουτ του Γαϊδαρτζή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ναβροζίδη.

Στο 85' πολύ καλό σουτ του Γαϊδαρτζή απέκρουσε σωτήρια ο Ναβροζίδης.

Ευκαιρία με Καλοχωρίδη

Στο 88' από μπαλιά του Μπαλόζι, ο Καλοχωρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, στην μοναδική αξιόλογη στιγμή των πρωταθλητών Εύβοιας στην αναμέτρηση.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Σιλεβίστας): Ζωντός, Χούσα, Τσίγκρος (77' λ.τρ. Χουζούρης), Μπιρμπίλι, Παληγεώργος, Κόντι (87' Αγοραστός), Κονσταντίνοφ (62' Μπουρούς), Γαϊδαρτζής, Μάνιας, Λαμπρόπουλος, Λούκας.  

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ναβροζίδης, Μπαλόζι, Ζαχαρόπουλος, Σμπιλήρης, Κοντός, Καλοχωρίδης, Αντζέλι (89' Τσαραντάνης), Ρούσσος (61' Κικίδης), Σεόλ, Τόρα, Κορακιανίτης (83' Ευγενίου).

Επιστροφή