ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-1: Χαμογέλασε μετά από δύο μήνες και συνεχίζει να ελπίζει

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-1: Χαμογέλασε μετά από δύο μήνες και συνεχίζει να ελπίζει
3 Μαρτίου 2019, 17:01
A+ A-
Τελικός με τους Αγ. Αναργύρους στο Στάδιο Χαλκίδας την Κυριακή 17/3.

Επέστρεψε μετά από δύο μήνες στις νίκες ο ΑΟΧ και συνεχίζει να κυνηγάει την παραμονή στη Γ' Εθνική. Οι Χαλκιδέοι επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Ερέτριας στο Ενωσιακό, πήραν βαθιά ανάσα, αλλά για να έχει αντίκρισμα η σημερινή νίκη τους, θα πρέπει να επικρατήσουν -την ερχόμενη αγωνιστική (17/3)- και του ΑΟ Αγ. Αναργύρων στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας.

Στο σημερινό ματς κόντρα στην Ερέτρια, χωρίς κάτι το αξιόλογο κύλησε το πρώτο 15λεπτο, με τον Μώρο του Απόλωνα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 15', αλλά προηγουμένως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ (υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Ερέτριας).

Λίγο αργότερα την ...εμφάνισή τους έκαναν και κάποια νεύρα μεταξύ των Μπαλόζι και Τόρα με τον πάγκο του ΑΟΧ, όπου εκεί δεν βρίσκονταν οι Αντώνης Αυλωνίτης και Δημήτρης Αϊνδιλής, επειδή είναι τιμωρημένοι.

Μετά το 15' η Ερέτρια ανέλαβε πρωτοβουλίες και πήρε τον έλεγχο στο ματς, πλησιάζοντας 2-3 φορές με αξιώσεις τα καρέ του ΑΟΧ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΑΟΧ ισορρόπησε και προσπάθησε να βγει με αξιώσεις μπροστά, ενώ στο 39' κεφαλιά του Ντάμπου έφυγε άουτ.

Στο 40' χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία του α' ημιχρόνου για λογαριασμό του ΑΟΧ, όταν ο Παπαδάκης από τη γωνία της μικρής περιοχής σούταρε, αλλά ο Ναβροζίδης απέκρουσε και κράτησε το "μηδέν" για την εστία του. 

Τελικά, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Πόγκα για το α' ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ και τον ΑΟΧ να ...κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ανατράπηκε ο Παπαδάκης, ευστόχησε ο Παναγιωτόπουλος

Στο β' ημίχρονο ο ΑΟΧ προσπάθησε να επιτεθεί και στο 50' κέρδισε πέναλτι με τον Μίτσκοφ, ένα πέναλτι που αμφισβήτησε η Ερέτρια, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν υπήρξε παράβαση, αλλά εκτός περιοχής.

Ο επιθετικός Παναγιωτόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Με τη σέντρα (51') ο Απόλλων Ερέτριας έγινε απειλητικός, αλλά κεφαλιά του Τόρα από το ύψος της μικρής περιοχής δεν ανησύχησε τον Μπάνκοφ, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Ξανά ο Τόρα, εννιά λεπτά αργότερα (60') επιχείρησε να παραβιάσει την κυανόμαυρη εστία, αλλά του σουτ του υψηλόσωμου φορ πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια της εστίας του Μπάνκοφ.

Στο 77' ήταν η σειρά του ΑΟΧ να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ, με τον Παπαδάκη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και άλλαξε πορεία.

Πριν απ' αυτή τη φάση οι της Ερέτριας ζήτησαν πέναλτι, όταν ο τερματοφύλακας του ΑΟΧ σε μια άτσλαη έξοδό του έπεσε με δύναμη στον Καλοχωρίδη.

Μέχρι το 90' δεν άλλαξε κάτι και ο ΑΟΧ απέδρασε με το διπλό από το Πέι Δοκού.

Διαιτησία: Πόγκας, Νέγρης - Ιωάννου (Εύβοια).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ναβροζίδης, Μπαλόζι, Ζαχαρόπουλος (59' Κορακιανίτης), Σμπιλήρης, Κόντος, Καλοχωρίδης, Αντζέλι, Σεόλ (79' Ρούσσος), Τσίγκας, Τόρα, Μώρος.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης/Γιάννης Οικονόμου): Μπάνκοφ, Μίτσκοφ, Αγγελής, Σχίζας, Μπαντούνας, Σιλιγαρδάκης, Παπαδάκης (91' Κολοβός), Σπυράκης, Τσακάροφ, Ντάμπος (78' Παλαιολόγος), Παναγιωτόπουλος.

Επιστροφή