ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκινητική εκδήλωση για άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συγκινητική εκδήλωση για άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες
16 Απριλίου 2019, 07:33
A+ A-
Από το ΚΕΦΙΑΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας και τον Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων.

Ο Δήμος Διρφύων –Μεσσαπίων, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Χαλκίδας και η Επιστημονική Επιτροπή Συντονισμού Εργαστηριών Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ-ΔΗΚΑΔΙΜΕ διοργάνωσαν μία συγκινητική εκδήλωση, την Κυριακή 14 Απριλίου, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Επρόκειτο για μία ημερίδα, με τίτλο «Δώσε μου το χέρι σου να μπω στη Ζωή», στην οποία συμμετείχαν αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, φιλοξενούμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ και πολλοί εθελοντές, οι οποίοι βοηθάνε με την παρουσία τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η πρόοδος των φιλοξενούμενων μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης και καταδείχτηκε πόσο σημαντική είναι η λειτουργία τους και η συνεισφορά τους στην εξέλιξη αυτών των ανθρώπων με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες.

Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από πραγματοποίησαν οι:

  • Ψαθάς Γεώργιος  ,Δήμαρχος Διρφυων Μεσσαπιων
  • Τζαφέρος  Παναγιώτης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας,
  • Ζαβιτσάνου Σοφία  εργοθεραπευτρια ΚΕΦΙΑΠ
  • Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Διρφυων –Μεσσαπιων
  • Ραπτάκης Σπύρος -Εθελοντές δασοπυροσβέστες ΣΕΕΔ ΨΑΧΝΩΝ
  • Μύταλα -Τζερανη Ευαγγελία Πρόεδρο  Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την παρουσίαση και τον συντονισμό έκαναν η Ειρήνη Λαλανίτη, Διοικητική Υπεύθυνη ΚΕΦΙΑΠ, ο Νίκος Κωσταντάγκας και  η Χριστίνα Καλαβρή, Ψυχολόγος –συντονίστρια εθελοντών.

Επιστροφή