ΨΑΧΝΑ: Εκδρομείς από την Κόρινθο στην Παναγία Γοργοϋπήκοο

ΨΑΧΝΑ: Εκδρομείς από την Κόρινθο στην Παναγία Γοργοϋπήκοο
21 Απριλίου 2019, 15:30
A+ A-
Με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου το βράδυ, στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόοου Ψαχνών έλαβε χώρα η από πολλών ετών καθιερωμένη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν και φέτος πολλοί προσκυνητές εκ Κορίνθου συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη τους.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με συμπροσευχόμενο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων από την Κόρινθο και την Χαλκίδα.

Παρόντες ήταν πολλοί πιστοί από την περιοχή,αλλά και την Κόρινθο, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας, το οποίο διανυκτέρευσε στο Ιερό Ησυχαστήριο, αφού καθ’ όλη την Σαρακοστή λιτανεύεται στους Ιερούς Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας μνεία στην καθιέρωση αυτού του προσκυνήματος, που ο Μητροπολίτης Κορίνθου είχε θεσμοθετήσει ως αρχιμανδρίτης, κατά την περίοδο της διακονίας τους στην Μητρόπολη Χαλκίδος και αναφέρθηκε στο έργο του Τιμίου Προδρόμου.

 

 

Επιστροφή